Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Lidlova domaća craft pekara – spravljeno s puno ljubavi i strpljenja

Hrskave novosti stižu nam iz Lidla!
10. lipnja 2020. u 14:11 119 prikaza
Lidl
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/6

Jedna od stvari po kojoj je ovaj trgovački lanac najpoznatiji su upravo fina peciva i kruh, a odnedavno je Lidlov pekarski asortiman bogatiji za nekoliko craft kruhova vrhunske kvalitete. Domaća pogača, kruh s proklijalim lanom, craft kruh, težački kukuruzni kruh i  domaći seljački kruh u Lidlu možete pronaći po izvrsnim cijenama, a ponuda će se u narednim tjednima dodatno širiti novim craft kruhovima.

Za kvalitetan kruh potrebno je vrijeme. Prilikom proizvodnje kruha na tradicionalan način, biraju se najkvalitetniji sastojci, a tijestu se između svake faze obrade ostavlja dovoljno vremena kako bi se osiguralo da se brašno poveže. Usporenim načinom proizvodnje voda polako dopire do svih čestica brašna. Vlakna i škrob na taj način pravilno će nabubriti i spravljen je kruh koji će naš organizam puno lakše probaviti. Kroz dulje vrijeme odmaranja tijesta razvije se više arome pa je i kruh sočniji i ukusniji. Ono što karakterizira craft kruh Iz Lidlove krušne peći je vrhunska kvaliteta, pun okus i dugotrajnija svježina. Sve ovo postiže se spajanjem tradicionalne recepture i inovativnih sastojaka.

Lidl | Autor : Promo Foto: Promo

KRUH DOMAĆIH DOBAVLJAČA

Jedan od dobavljača craft kruhova iz Lidla je STIL pekarna, koja je s radom započela još 1987. godine. Njihov rad bazira se na proizvodnji vlastitih kiselih tijesta koja imaju više faza odmaranja. STIL pekarna jedina je u Hrvatskoj koja u ponudi odnedavno ima i kruh s proklijalim lanenim sjemenkama koji su odlučili proizvoditi jer se klijanjem lanenim sjemenkama višestruko poboljšavaju njihova hranjiva svojstva, a okus je odličan. Ponosni su i na svoj kruh s chia sjemenkama te na punozrnati kruh, koji se također mogu pronaći u Lidlovim trgovinama. Ističu kako ih je suradnja s Lidlom motivirala da uđu u svaki segment poslovanja - od nabave, proizvodnje i dostave te još bolje kvalitete proizvoda. Također, u suradnji s Lidlom razvile su se nove ideje u samom razvoju proizvoda i naravno, plasiranju istih na tržište. Proizvodnja kruha s usporenim fermentacijama zahtijeva puno više znanja i strpljenja, ali kupci su to prepoznali, a to im je najvažnije.

Lidl | Autor : Promo Foto: Promo

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija