Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malvazija i Istra

Lakoća življenja u Istri dokazana u vinogradima kraj Funtane

vino
Foto: nnn
1/3
11.05.2012.
u 16:01

Gosti su u Laguninim vinogradima kušali tradicionalna jela i vina koja je predstavio enolog Ante Gavranić

 Da vinograd može biti mjesto za zabavu sa stilom, uvjerili su se gosti koji su večer proveli družeći se oko vidikovca u vinogradima Agrolagune nedaleko od Funtane. U srcu Istre u proljetnoj noći predstavljana je redizajnirana linija vina Laguna. Birane istarske delicije, glazba i svježa vina opravdali su pozivnicu na ‘'lakoću postojanja u Istri'’, poruku priče o brendu Laguninih vina. Potpredsjednica uprave Agrokora Ljerka Puljić i predsjednik uprave Agrolagune Goran Kramarić objavili su da je ulaskom koncerna Agrokor u vlasničku strukturu Agrolagune, u tvrtku uloženo više od 25 milijuna eura, čime je Agrolaguna postala najveća poljoprivredna kompanija u Istri.

Uređeno je i obnovljeno više od 500 hektara vinograda, tehnološki su rekonstruirani podrumi i punionice. Uređena je i sedam kilometara dugačka vinska cesta, sagrađen je vidikovac u vinogradu u Funtani te kušaonica vina. U posljednje tri godine posebna je pozornost posvećena kvaliteti malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime.

U suradnji s vrhunskim stručnjakom, prof. Ferrarinijem s Fakulteta vinarstva u Veroni, unaprijeđena je kvaliteta ove poznate i omiljene istarske sorte zbog čega je Lagunina malvazija u svjetskom vrhu po kvaliteti. Za predstavljanja u New Yorku, na Finger Lakes International Wine Competition, zlatno odličje dodijeljeno je upravo malvaziji 2011., u konkurenciji 3200 ocijenjenih uzoraka iz cijelog svijeta. Gosti su u Laguninim vinogradima kušali tradicionalna jela i vina koja je predstavio enolog Ante Gavranić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
18:29 12.05.2012.

da li je i ovaj sa crvenim nosom na prvoj slici zavrsio taj fakultet vinarstva u Veroni? po meni se diplome tog fakulteta dodjeljuju nakom pete boce malvazije..............

UI
uvijek i sve
23:19 13.05.2012.

Je li ovo repka bila u Istri? Svi muški pederice priko prsa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije