Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nešto drugačije

Laganija i zdravija verzija – Isprobajte lazanje bez tjestenine

lazanje
Foto: Thinkstock
05.12.2013.
u 11:45

Na ovaj način možete koristiti bilo koju vrstu povrća koju imate pri ruci, a naša je preporuka da se "poigrate" sastojcima poput kozica, repova škampa, dimljenog lososa...

Iako bi ovo jelo bilo primjerenije nazvati složencem, djeca će sigurno više voljeti ako im kažete da danas kuhate – lazanje. Nećete lagati, a bogatstvo okusa možda vas navede da ih pripremate češće. 

Na maslinovu ulju popržite jednu glavicu nasjeckanog luka dok ne omekša. Dodajte komadiće puretine ili piletine koje ste prethodno začinili nekom vama najdražom kombinacijom začina te pirjajte nekoliko minuta dok meso ne porumeni. Dodajte zatim sok od rajčice i pelate. Začinite bosiljkom, sitno sjeckanim ili u mužaru zgnječenim češnjakom. 

U posudu za miksanje ubacite kozji sir (ili kravlji ako ne volite kozji), svježu i dobro opranu brokulu isječenu na komade, grčki jogurt i jaje. Sve izmiksajte da dobijete gustu smjesu. 

Zagrijte pećnicu, namastite vatrostalnu zdjelu i na dno posložite kriške tikvica. Prekrijte umakom od rajčice i piletine. Na to žlicom nanesite smjesu sira, jaja i jogurta kao da stavljate bešamel. Zatim ponovite postupak slaganja sve dok ne potrošite sve sastojke. Kao i kod "uobičajenih" lazanja, na vrhu naribajte sira po želji i zapecite. 

Na ovaj način možete koristiti bilo koju vrstu povrća koju imate pri ruci, a naša je preporuka da se "poigrate" sa sastojcima poput kozica, repova škampa, dimljenog lososa...

U slast!

>>Kako kuhati s tri do četiri namirnice?

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
Ignorantia juris nocet
19:30 05.12.2013.

Hahahaaha, ovo je kao torta od čokolade bez čokolade ili kao zagrebački odrezak bez mesa... Alan Ford bi bio zadovoljan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije