Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENDAN NA PLEŠIVICI

Kurtalji predstavili dva nova vrsna vina

Kurtalji predstavii dva nova vrsna vina
J. Frangen
06.11.2018.
u 17:30

Rajnski rizling iz 2017. bio je 42 dana na maceraciji, na vlastitim kvascima, u velikim drvenim bačvama i inoksu; ima 12,8 % alkohola, suh je, ima ga oko 18.000 boca

Tradicionalno, već peti put, naš poznati vinar Drago Kurtalj proslavio je uz svoju vinariju u mjestu Plešivica na istoimenoj planini – Dragecovo. Imendan su mu ovog ponedjeljka došli čestitati prijatelji, kolege i poslovni partneri, a on se odužio finom kapljicom i slasnim zalogajima.

Kurtalj je znan po mnogim sortama i vrsnim vinima od njih, spravljenih primjerice od sivog pinota, zelenog silvanca…a hvaljeni su mu i pjenušci DRI…Sad je svoju paletu obogatio dvama novim vinima, predstavljenim baš na toj svečanosti na Plešivici. To su pjenušac Kurtalj Cuevee Prestige, i macerirani Rajnski rizling iz 2017.

Foto: J. Frangen

Prestige je složen većinom od chardonnaya te crnog pinota, za što je posadio novi vinograd. Brut je, nastao dakako klasičnom metodom, sa 12,8 % alkohola, bio je četiri godine na kvascima, ima ga oko 2500 boca. Rajnski rizling iz 2017. bio je 42 dana na maceraciji, na vlastitim kvascima, u velikim drvenim bačvama i inoksu; ima 12,8 % alkohola, suh je, ima ga oko 18.000 boca.

Kurtalji imaju oko 17.000 loza, na četiri važne plešivičke lokacije, kao što je npr. Veselnica; nešto više dobivaju od kooperanata…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije