Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kultura zdravijih obroka

Novi brend za raznovrsnije jelovnike
29. listopada 2019. u 09:01 646 prikaza
Kukuruzno brašno i palentu
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

O važnosti zdrave i pravilne prehrane često se i mnogo priča, ali malo toga se poduzima. Posebno je važno zdrave navike razvijati kod djece, jer ono što se nauči u dječjoj dobi nosimo sa sobom kroz cijeli život. Upravo je iz ovih razloga Izidor, novi hrvatski brend koji će tek zakoračiti na tržite, odlučio ovih dana promovirati zdravu prehranu u školama i vrtićima na području Zagreba i okolice ponudivši im svoje kukuruzno brašno i palentu.

Izidor je stručnjak za kukuruz koji će potrošačima predstaviti široku paletu vrhunskih proizvoda od kukuruza uzgojenog u Hrvatskoj. Kukuruz je pomalo zanemarena žitarica koju se ne doživljava kao dio svakodnevne prehrane. To je percepcija koju Izidor namjerava promijeniti kako bi ovoj drevnoj kulturi dao važnije mjesto na stolovima potrošača.

Kukuruzno brašno i palentu | Autor : Promo Foto: Promo

Kukuruz ne sadrži gluten, što je u današnje vrijeme kad sve više ljudi zbog stila prehrane razvija probavne probleme, njegova velika prednost kad se biraju namirnice za svakodnevnu uporabu. Bogat je vlaknima, ugljikohidratima, vitaminima B skupine i brojnim mineralima, posebno magnezijem. Sadrži i vitamine C i E, vrlo je hranjiv i blagotvorno djeluje na opće stanje organizma. Njegovim uvođenjem u redovitu prehranu povećavaju se raznovrsnost i kvaliteta prehrane.

Proizvoda od kukuruza ima mnogo - od svima omiljenih kokica i kukuruznih pahuljica, preko različitih vrsta peciva, krekera, čipsa, tortilja do najvažnijih - kukuruznog brašna, bijelog kukuruznog brašna i palente od kojih se uz malo mašte mogu dobiti brojna ukusna i maštovita jela. Izidor će svoje prve proizvode u praktičnim pakiranjima uskoro predstaviti i na trgovačkim policama s vremenom sve više šireći svoju ponudu.

Kukuruzno brašno i palentu | Autor : Promo Foto: Promo

Škole i vrtići koji su sudjelovali u akciji obogatit će svoje jelovnike ukusnim jelima od palente i kukuruznog brašna. Nadamo se da će navika uporabe proizvoda od kukuruza zaživjeti ne samo u školama i vrtićima već svim domovima širom Hrvatske, jer je raznovrsna i zdrava prehrana temelj zdravog života.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?