Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve o omiljenom jelu

Kult punjenih paprika

punjene paprike
Foto: Tatjana Pastuović Klaić
21.10.2014.
u 10:30

Punjene ili "filane" paprike čine postojan dio hrvatske kulture stola i folklora i prate nas tijekom cijelog života...

Bilo da ih obožavamo ili ih baš nikada ne jedemo, jedno je sigurno – punjene paprike u domaćoj gastronomiji uživaju kultni status.

Punjene ili "filane" paprike, čine postojan dio hrvatske kulture stola i folklora i prate nas kroz cijeli život, a domaćinstva u kojima se ljeti u velikom loncu, pa čak i na najvećim vrućinama, povremeno ne krčka mljeveno meso s rižom u žuto-zelenim jestivim posudicama, prava su rijetkost.

Složit ćete se da punjene paprike donose okus i miris ljeta i djetinjstva. Njihovu duboku ukorijenjenost u našoj gastronomiji te važnost u svakodnevnom životu potvrđuju i brojna književna djela koja ih spominju uključujući posljednji roman Miroslava Krleže, a nedavno su određeni dječaci iz Dalmacije punjene paprike i opjevali.

Ostatak teksta pročitajte na portalu Gastro.hr.

>>Ljeto na tanjuru uz šarene paprike punjene kozjim sirom

>>Akademija zdravog življenja - pileće rolade na tri načina

Komentara 3

Avatar Mr_T
Mr_T
17:29 21.10.2014.

Upravo su na stolu 😃

KO
kojesta
17:40 22.10.2014.

i kod mene, vec sam ih radila tri puta u mj. dana i vecinom podijelila. moji austrijanci su ludi za njima. iako ih oni peku u roru sa sosom od paradajza, ja ih zacinjujem po mediteranski i prefine su. tj. u meso uz luk i cesnjak i cili malo senfa, kadulje i timijana a u paradajz sos kad se kuha dam mrvicu ruzmarina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije