Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Akademija zdravog življenja - pileće rolade na tri načina

Akademija (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/10
PR
Autor
PR članak
04.11.2011.
u 15:05

Punjene kestenima, škampima ili paprikom, pileće rolade uvijek su ukusan i lagan obrok. Kako ih kreativno pripremiti bila je tema druge radionice Akademije zdravog življenja

Što se sve može pripremiti od piletine i na koje sve raznolike načine, naučile su sudionice druge ovogodišnje Akademije zdravog življenja Electroluxa i Večernjeg lista. Večernjakove čitateljice Maja Matas, Ivona Frangen i Silvana Bandalo prijavile su se za sudjelovanje najviše zbog želje da svoju vještinu kuhanja obogate novim znanjima.

U tome im je nesebično pomogao kuhar Anđelko Levanić, član Hrvatskog kuharskog saveza, koji je vodio radionicu i pripremio recepte. Odmah je naglasio da je najvažnije koristiti sezonske namirnice poput paprike, blitve, patlidžana, sušenih rajčica i kestena, koje se ovih dana mogu pronaći na tržnicama.

– Nikako ne zaboravite stare okuse, samo ih uklopite u moderno i nove trendove – rekao je Anđelko našim čitateljicama. Uz njegove savjete i pomoć Maja, Ivona i Silvana pripremile su pileću roladu s crvenim trubama, roladu od piletine sa škampima i povrćem te pileću roladu s kestenima. Upozorio ih je da je najvažnije odrediti koliko posoliti jelo i koliko dodati vegete i ostalih začina te da pripaze da piletina ostane sočna i lagana. Anđelko ih je također uputio na važnost serviranja, rekavši da tanjur mora biti pun hrane, ali privlačan oku i s više boja namirnica.

Naše su se čitateljice pokazale vrlo umješnima i domišljatima u kuhinji, a u tome su im pomogli i Electroluxovi mali kućanski uređaji i Podravkini proizvodi. Sva jela prisutni su i kušali, sljubljujući ih uz Badelova vina. Nakon završetka radionice sudionice su se složile da je sve bilo poučno, a uz nova znanja kući su ponijele i nagrade sponzora.

Želite prijaviti greške?