Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept

Kuhano vino je klasik, ali kuhani gin je ono što bi ga lako moglo zamijeniti

Kuhani gin
Foto: Privatni album
15.12.2018.
u 22:06

Ovo omiljeno žensko piće i dalje je na vrhu ljestvice među pripadnicama nježnijeg spola. Zašto gin nije još jedno "trendi" piće koje će već iduće godine pasti u zaborav?

Gin, izvorno nizozemsko piće nastalo početkom 17. stoljeća u početku je služilo kao lijek, no svoju je slavu zapravo steklo nakon što su ga Englezi oplemenili i ponudili nekoliko vrsta gina s različitim začinima.

Ovo omiljeno žensko piće i dalje je na vrhu ljestvice među pripadnicama nježnijeg spola. Zašto gin nije još jedno "trendi" piće koje će već iduće godine pasti u zaborav? Upravo zbog mnoštva varijacija u načinu pripreme i začina koji dodatno poboljšavaju okus poput pupoljaka ruže, citrusa, krastavaca, limete ili šafrana, ovo piće ne može nam dosaditi.

Pogledajte i galeriju Namirnice koje ne biste trebali podgrijavati

Kuhani gin
1/7

Iako smo ga tijekom vrućih ljetnih večeri navikli piti u kombinaciji s tonikom i nekoliko kockica leda, za hladne zimske dane biramo kuhani gin. 

Donosimo recept kuhanog gina koji ne samo da će vas ugrijati, nego će vas ove arome toliko osvojiti da više nećete ni pomisliti na kultno adventsko piće - kuhano vino.

Sastojci:

30 ml gina
10 ml Winter spicea (đumbir, muškatni oraščić, klinčić i čili)
10 ml sirupa od bijele breskve
10 ml soka od limuna
Dodatni začini:
Štapić cimeta
Dehidrirana naranča / limeta

Priprema:

Prokuhati vodu da bude kipuća i dodati gin, winter spice, sirup od bijele breskve i sok od limuna. Sve zajedno promiješati i za još bolju aromu, ukrasiti štapićem cimeta i limetom ili dehidriranom narančom. 

Recept za kuhani gin otkrio nam je vlasnik adventske kućice Porker House u  pa ako nemate sve sastojke kod kuće, kao ni vremena za pripremu, znate gdje ga možete pronaći.

Pogledajte i video Cheesecake od samo tri sastojka

 

Komentara 6

IM
Immanuell
07:33 16.12.2018.

Kad pišete recept onda ga napišite kako spada. Dva pitanja: 1. koliko vode? 2. gdje da zaboga nađem jbni sirup od bijele breskve?

SK
Skviki
07:23 16.12.2018.

Nema do kuhane domaća šljivovice. Nekad se je u Zagrebu kuhala u svakoj birtiji, a ljudi su si išli prije posla ugrijat dušu. Već u 5 sati u jutro je bil pet litarski lonac spreman a drugi se je kuhal na rešou.

LO
lojtra2
08:19 16.12.2018.

Začinjen ovako ili onako sve je to samo ALKOHOL i sve što ide uz alkohol (ovisnost, blesavoća, agresivnost itd...). Najbolje držati dalje od sebe a posebno "ne miješati s prometom!".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije