Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Konoba Madalu: S barke na tanjur, a vatra se pali tek kad gost stigne i naruči jelo

Hrana se ovdje priprema za svakog gosta posebno, sve je s barke, samo su pršut, sir i vino s kopna. I tu radi cijela obitelj.
27. srpnja 2018. u 11:40 2 komentara 3195 prikaza
Konoba Madalu
Foto: Srđan Hebar
Pogledajte galeriju 1/3

MaDaLu. Mateo, Danijel, Luka. Tri sina ribara Maura Bernobića. Ribarska koliba u uvali Santa Marina, nedaleko Tara, koja je poznata po tome da – sve s barke ide na tanjur.

Čiringito VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE Plažni bar Čiringito: Malo prigrizeš, bućneš se u more i vratiš natrag za stol

Dobri duh cijelog kraja

– Pršut i sir, to moraš imati s kopna. A ostala hrana, sve je iz mora – ponosno kaže Mauro.

Čovjek je kojeg zna cijela Istra. Bio je prvi istarski animator, zabavljao stotine tisuća gostiju. Od pulske Arene nadalje.

Što god bi se u Istri događalo, u bilo koje doba godine, on bi bio taj koji je – vodio priču. Dobri je duh cijelog kraja, ne samo ovog mjesta.

– Djed Mauro bio je ribar, stric ribar, ja sam ribar, sin... Ma četiri generacije ribara. A što bismo radili na ovom mjestu? – priča on.

Posebnost je ovog mjesta što hranu pripremaju za svakog gosta posebno. Kuhinja miruje, a kad gost naruči, tek se onda pali vatra, vadi tava... Najstariji sin Danijel hvata ribu, najmlađi radi u kuhinji, te prodaje ribu u porečkoj ribarnici, a otac i srednji sin Luka su tu od jutra.

Restoran Ružmarin VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE Restoran Ružmarin: Gosti traže krvavi biftek, ali 
bez krvi, pa ostanem u čudu

– Vidi, ja sam s turizmom počeo s 11 godina. Bio sam kofer–treger u Plavoj laguni. Austrijanci i Nijemci bili su i tada gosti. Kasnije, s 20 godina, bio sam i šef sale u FKK Solaris Lanterna, pa od 1984. godine animator. Učio sam od kultnog animatora Klausa Finger–Bénoita, koji mi je rekao: “Perfekcija je dosadna, budi ono što jesi – iskren, pošten, pun ljubavi prema gostu.” Poslije sam i ja učio animatore kako raditi, čak i one u Dubrovniku. Pa radio od Rogaške Slatine do Budve. Punih 33 godine – govori ponosno Mauro.

Konoba: Pod odrnom VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE Konoba Pod odrnom: Ako je namirnica dobra, ovdje je pravilo: nemoj je puno gnjavit

Hladna kokosova torta

Hrana ima ovdje priču – tris je odličan. A što je tris? Na drvenoj dasci salata od hobotnice, marinirani slani inćuni i bakalar te pohane školjke kapice, oni ih zovu “kanaštrele”. Cijena trisa – 55 kuna.

Desert, hladna kokosova torta – 26 kuna. Tu se jede dobro, najvažnije ono što domaćini uhvate. I ovo mjesto preporučuju upravo domaći, u Poreču. Jer, i kad oni idu nešto pojesti, za pristojnu cijenu, a da su sigurni da je friško, dođu ovdje. Preporuka koju svakako treba poslušati.

TOP 5 za kupanje

1. Hotel Parentium

2. Otok Sv. Nikola

3.Porto Bussolo

4.Gradsko kupalište

5. Plava Laguna

Info

Cijene u Poreču prihvatljive su i za domaće goste.

Parkiranje: 6 kn/h 

Pivo 0,5 l: 18 kn

Kava espresso: 12 kn
 

JESTE LI ZNALI?

Poreč ima vlastitog susjeda za – zaštitnika! Riječ je o sv. Mauru, prvom poznatom biskupu Porečke biskupije, kojeg su Rimljani ubili krajem 4. stoljeća u vrijeme Dioklecijanovih progona kršćana. Tek dva stoljeća poslije gradit će se Eufrazijeva bazilika, no u njoj su relikvije zaštitnika svetog Maura. Njegov je lik na mozaiku iznad oltara, a bio je jedan od prvih kršćanskih mučenika.

Konoba Madalu

Konoba MaDaLu

Santa Marina

Vlasnik: Mauro Bernobić

Iznos računa: 102 kune (1 osoba)

...

Izbor i kvaliteta jela (DO MAKS. 50 bodova) 48

Izbor i kvaliteta PIĆA (DO MAKS. 15 bodova)12 

Posluga i ljubaznost (DO MAKS. 10 bodova)10

Dojmovi i prostor (DO MAKS. 20 bodova)18

Ukupnost ponude (DO MAKS. 5 bodova) 4 

UKUPNO: 92

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

Velika zvjezdica - više od 95 bodova

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • vorda400:

    Sa barke u hladnjaču i u restoran tako za 2-3 sezone jer treba potrošiti staru robu A ova glupost roštilj se pali kad gost naruči jelo je najveća debilana koju sam čuo ove godine prave konobe i restorani ako su ... prikaži još! kvalitetne roštilj ne gase jer su krcate gostima U pravilu se takva mjesta izbjegavaju tipa kad konobar otrči u drugi birc naruči kavu jer mu se neda prati aparat za kavu😂😂😂