Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maskiranje

Karnevalskim ludovanjem u zadnji trenutak uštedjet ćete 100 kn

karneval, maske
Sandra Bortek
22.02.2011.
u 15:25

Prastari fenomen maskiranja prisutan je u gotovo svim svjetskim civilizacijama, a u doba modernih nomada čest je povod i da se otisnete nekamo podalje od doma

Zašto jednom u godini ne skriti lice maskom i biti netko drugi? Prastari fenomen maskiranja prisutan je u gotovo svim svjetskim civilizacijama, a u doba modernih nomada čest je povod i da se otisnete nekamo podalje od doma. Ovih dana, dva tjedna prije završetka karnevala, to je moguće i po nižim, cijenama "last minute".

Uštede su oko stotinjak kuna, taman koliko je dovoljno da se maskirani putnik na odredištu počasti krafnama, kakvim toplim napitkom ili pak karnevalskim suvenirom. Karnevalski vikend u tradicionalno najpopularnijoj Veneciji od 25. do 27. veljače (autobusni prijevoz, hotel s tri zvjezdice, dva noćenja s doručkom), recimo, trenutačno je snižen sa 1060 na 990 kuna, kažu u agenciji adriatica.net.

Tri dana maškaranja u Opatiji (sa smještajem u istoimenom hotelu s dvije zvjezdice i vlastitim prijevozom) u last minuteu stoje, pak, 330 kuna, a prije sniženja cijena je iznosila 450 kuna, vele u putničkoj agenciji Kompas. Sugovornici iz agencija kažu da last minutea nema previše jer su neki aranžmani zbog slabog odziva otkazani, a preostali se solidno pune. Kako bilo, Hrvata će biti čak i u Rio de Janeiru, koji je sinonim za karneval. Redovita je cijena osmodnevnog putovanja bila oko 14.000 kuna, a last minutea također nema jer je ponestalo avionskih karata, a posljednjih je dana u Rio de Janeiru sve teže naći i hotelski smještaj.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
Bisera
14:44 26.02.2011.

vama je još do krnjevala u toj situaciji bravo

BI
Bisera
14:45 26.02.2011.

pravi naziv ludovanje kak se mož u toj situaciji veselit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije