Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski savjetnik

Kako nakon rastave naviknuti dijete na novog partnera?

Dijete i roditelji
Foto: pixabay
01.04.2014.
u 14:37

Lakše je ako su roditelji ostali u dobrim odnosima, ako su roditelji sjeli s djecom i sve im objasnili

PITANJE: Kako nakon rastave naviknuti dijete iz prvog braka na novog partnera?

(Stjepan, Velika Gorica)

ODGOVOR: Za novi početak nakon rastave vrlo je važno kakav je odnos tog roditelja i djece bio i prije rastave, zatim koja je dob djece, kako je roditelj objasnio djeci razlaz, osjećaju li djeca novog partnera jednog od roditelja odgovornim za razlaz roditelja.

Mnogo je tu detalja i slojeva priče. Lakše je ako su roditelji ostali u dobrim odnosima, ako su roditelji sjeli s djecom i sve im objasnili. Ako djeci nije ostala enigma u glavi, ako je roditelj koji je otišao fer, u ljudskom, prijateljskom kontaktu s bivšim partnerom, djeca lakše prihvaćaju novi izbor roditelja.

Naravno, važno je i kako se novi partner odnosi prema djetetu ili djeci. Ako ima stila u približavanju djeci, razumije kroz što su prošli, cijeni onog roditelja s kojim su djeca ostala živjeti..., sve je lakše. Ali, mnogo je tu “ako”. Rekla bih da je najvažniji način kako su se roditelji razišli. Što je razlaz humaniji i pristojniji, djeci je lakše pa tako i sve novo u njihovim malim životima.

>>Ovo je 10 najčešćih razloga zbog kojih se parovi odlučuju na – razvod braka

>>Okreće oči na nešto što ste rekli? To je pouzdan znak budućeg razvoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije