Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PULA

Kad tune čuju da sam isplovio iz Medulina, panika je!

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
30.07.2018.
u 22:20

Dečki su ribari, jedan je bio najmlađi kapetan plivarice u zemlji, a drugi hrvatski prvak u podvodnom ribolovu, gostima kuhaju ono što ulove

Hook&Cook je fenomenalan! Kreativna jela na morski način. Ne kažem to bez razloga, u Večernjakovim zvjezdicama i Turističkoj patroli prošao sam više od stotinu restorana u cijeloj zemlji. Od Otoka pokraj Sinja, Vele Luke na Korčuli, Iloka...

Poziv u Dubai

I u pravilu priča je slična. Ali ovaj riblji street-food u Puli, nešto slično lancu “Nordsee”, baca na – leđa! Dečki su ribari. Jedan je svojedobno bio najmlađi kapetan plivarice u Hrvatskoj, a drugi hrvatski prvak u podvodnom ribolovu. Profesionalci, prekaljeni morski vukovi. Još i mladi, u srednjim tridesetima. I otvorila su dva školska druga nedavno restoran.

Ono što ulove, to i pripremaju gostima.

– Hook – udica, cook – kuhanje. A kad tune čuju da sam isplovio iz Medulina, panika je – veselo kaže Siniša Pavlović Čiči (34).
– Rekordni je ulov bio 262 kilograma i sabljarka od 76 kilograma, koja je i najveća ulovljena u ovom dijelu Jadrana – kaže Siniša.

Sluša priču svojeg prijatelja i kompanjona Josip Urti (35), hrvatski prvak u podvodnom ribolovu, pa dodaje:
– Bila su nam nedavno dva gosta iz Dubaija. I jedu jednu večer, dođu drugu... Rekli su nam: “Svaka čast. Mi imamo novca, putujemo po svijetu i jedemo u restoranima, ali ovakvo što, ovaj vaš lokal i ovakvu hranu, to nismo nigdje doživjeli”. I pozvali su nas, predložili da će nas otkupiti i da idemo u Dubai – kaže Urti.

Tako se može svaku večer

Idete li?
– Razmišljamo...
Idemo na klopu. Ovdje se jede s nogu, za visokim stolovima. Sve je moderno uređeno.

– Sami smo radili i sav interijer, jedino pločice nismo lijepili. Noću smo na pučini, lovimo ribe, sad je na otvorenom moru moj brat Marko, a onda tko stigne radi i u restoranu – kaže Čiči.

Tuna steak je odličan – crno hambi-pecivo sa sipinim crnilom, umak s kiselim vrhnjem, peršinom i češnjakom, rikola, zelena salata, rajčica i, dakako, sočan komad tune (85 kuna), prawn tail – pohane kozice s čili-umakom (68), hot-tuna (68), pomfrit (20)...
Tu bi čovjek mogao jesti svaku večer. Boca vina? Litra 70 kuna.

Takva mjesta za klopu trebamo!

TOP 5 ZA KUPANJE

1. Rt Kamenjak
2. Histria
3. Ambrela
4. Gortanova uvala
5. Valkane

OCJENE

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVa): 48
IZBOR I KVALITETA PIĆA (dO MAKS. 15 BODOVA): 11
POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 bodova): 10
DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 bodova): 20
UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA): 4
UKUPNO: 93

 

 

>> Pula: Izvedba kantate Carmina Burana u pulskoj Areni s korejskom sopranisticom Sumi Jo

1/21

 

Komentara 1

SE
serđo12
00:26 31.07.2018.

Pula;u Istri što južnije to tužnije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije