Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESANICA

Jeste li već čuli neobičnu pjesmu koja vas uspavljuje uz zvuk hrkanja?

Spavanje, san
Foto: Getty Images
1/3
15.06.2019.
u 07:00

Iako na prvu zvuči malo neobično, hrkanje izgleda može biti umirujući zvuk...

Nesanica je danas sve češća pojava te se ljudi na različite načine bore s njom. Neki pokušavaju slušati glazbu za opuštanje, drugi pak pokušavaju s raznim tehnikama meditacije. Pjevač Simon Webbe, glazbeni producent Aubrey Whitfield i PlayOJO udružili su snage kako bi stvorili pjesmu kojoj je cilj upravo uspavljivanje.

Pjesma se zove 'Snored to Sleep', a ljude uspavljiva ni manje ni više nego hrkanjem. Iako na prvu zvuči malo neobično, hrkanje izgleda može biti umirujući zvuk. Pjesma u trajanju od jedne minute i 40 sekundi kombinira zvuk hrkanja s laganom melodijom, niskim frekvencijama i ritmičkim, ponavljajućim basom, piše Mirror.

Spoj svih ovih faktora je povezan s lakšim disanjem i opuštanjem cjelokupnog tijela. Istraživanja su pokazale da to može dovesti do smanjenja aktivnosti mozga, odnosno stvaranja savršenog okruženja za miran san. Sva zarada od pjesme bit će donirana organizaciji 'Hope2Sleep' koja se bavi otklanjanjem problema s nesanicom.

- Nikada nisam mislio da ću svoje hrkanje uključiti u pjesmu, ali i to se dogodilo. Postoji prvi put za sve, a odlično je to što možemo pomoći brojnim ljudima koji se bore s ovim problemom - kazao je Simon Webbe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije