Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo gotovi zalogaji

Jednostavni viralni TikTok recept: Isprobajte hrskavu 'twisted' slaninu iz pećnice

TikTok/houseofketo
03.05.2021.
u 07:00

Slanina je super jer može biti glavni izvor proteina u obroku, a izvrsna je i za sve koji slijede 'keto' jer ima dobar omjer proteina i masti, kaže blogerica

U zadnje se vrijeme čini kao da postoje TikTok viralni recepti čiju kvalitetu garantiraju desetci tisuća ili čak milijuni pratitelja.

Jedan od takvih je i jednostavni recept za 'twisted bacon' ili 'rolanu slaninu' iz pećnice koji je na svom profilu @houseofketo prva objavila blogerica za hranu Abby Durlewanger, a koji od su od tad isprobali milijuni korisnika društvenih mreža - a sve što trebate je paket tanko narezane slanine.

- Samo uzmete krišku slanine i 'zavrtite' je, da bude čvrsto ili labavije stegnuta, kako želite - kaže Durlewanger i napominje da će jače stegnuti komadi biti hrskaviji.

@lowcarbstateofmind

Twisted Bacon Hack #learnontiktok (I saw @babyphotog video first!)

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Durlewanger je inače u zadnjih pet godina uz keto prehranu izgubila nevjerojatnih 58 kilograma, a slanina je, kaže, njeno jedno od 'tajno oružje'.

- Slanina je super jer može biti glavni izvor proteina u obroku, a izvrsna je i za sve koji slijede 'keto' jer ima dobar omjer proteina i masti - kaže blogerica za Today, a doma ju, dodaje, najčešće radi za međuobrok ili za večeru, uz salatu.

Nives Celzijus: Kad mi se spomene udaja preplavi me gnušanje kao i kad mi se ponudi fileke za obrok

1/8

Postupak:

1. Dok rolate slaninu, zagrijte pećnicu na 190 C stupnjeva, a lim za pečenje obložite aluminijskom folijom.

2. Kad se pećnica zagrije, na lim za pečenje poredajte fete slanine i pecite od 30 do 35 minuta, dok ne postanu hrskave.

3. Izvadite iz peći i ostavite da se ohladi.

@babyphotog

#bacon #fyp #foryou #yum #dinner

♬ original sound - Erin Kirkland

Blogerica kaže da će slanina biti 'super' hrskava, a 'višak' masti se otopiti i padati po foliji, pa nema potrebe da se komadi prethodno vade na papir.

Dosadna pjesma zapela vam je u glavi? Liječnik otkrio kako je se riješiti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije