Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrave grickalice

Jedete li pistacije u ljusci, unijet ćete manje kalorija

pistacija
Photos.com
16.07.2011.
u 16:18

Ako sami čistimo ljuske orašastih plodova i sjemenki, jedemo sporije i dulje zadržavamo osjećaj sitosti

Pistacije se preporučuju kao odlične prirodne grickalice, osobito ako nisu već oljuštene nego ih vi sami morate oljuštiti. To je naizgled sitan, ali bitan način da se smanji unos kalorija, kažu stručnjaci za odnos ponašanja i prehrane s američkog sveučilišta Eastern Illinois. Njihova studija, objavljena u međunarodnom prehrambenom časopisu Appetite, pokazala je da su ispitanici koji su jeli pistacije u ljusci pojeli 41 posto manje nego oni koji su jeli već oljuštene pistacije.

Znanstvenici kažu da nije riječ samo o tome da se moramo potruditi i oljuštiti plodove nego je važno i to što nas rastuća hrpica ljusaka upozorava da ne pretjerujemo. Pistacije u ljusci su, kažu, originalan “slow food” s kojim dobivamo obilje hranjivih tvari, a dulje zadržavamo osjećaj sitosti. Kažu da bi tako trebalo jesti i druge slične plodove: orahe, lješnjake, bundevine i suncokretove sjemenke...

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
13:04 20.07.2011.

bedastoća, onda nisu mene vidjeli kak ljuštim i jedem....

LI
liliZG
10:17 26.07.2011.

.....Kariosa....... .......ima, mislili su na one očišćene, već upakirane u vrećice.......a cijeli tekst, pretpostavljam, se radi o tome da ako je pistacio u ljusci, dok ga čistiš pojest ćeš manje nego strpati šaku očišćenih u usta.....bla,bla,bla

Avatar Kairosa
Kairosa
08:44 25.07.2011.

Zar ima pistacija koje nisu u ljusci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije