Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz friteze, pećnice ili s tave

Isprobajte novi viralni TikTok recept: Zapečena tjestenina umjesto uobičajenih grickalica

TikTOk/ bostonfoodgram
05.07.2021.
u 07:00

Skuhanoj tjestenini dodajte maslinova ulja, naribanog parmezana i začine, a onda sve desetak minuta zapecite na vrućem zraku friteze, na temperaturi od 200°C stupnjeva

Iako na internetu sigurno ne nedostaje ideja za jela s tjesteninom, vjerojatno se niste sjetili da se može ovako spremati, peći i jesti kao međuobrok.

Najnoviju viralni TikTok recept – čips od tjestenine – ima više od 22 milijuna pregleda, a riječ je o stvarno jednostavnom jelu: tjestenina se prvo skuha, zatim prelije začinima po izboru, dodaju se sir i maslinovo ulje i stavlja se u fritezu ili pećnicu dok ne postane hrskava.

Jedna od prednosti ovog svestranog međuobroka je upravo lagana priprema, a pečena se tjestenina lako može prilagoditi raznim začinima, čak i umacima – i gotova je za nekoliko minuta.

@bostonfoodgram

PASTA CHIPS✨ ##fyp ##homecook ##airfryer ##foodontiktok ##pastachips ##tiktoktailgate ##foryou ##tiktokrecipes ##boston ##bostonfood

♬ Do It - Chloe x Halle

Prema receptu korisnice @bostonfoodgram, skuhanoj tjestenini dodaje se maslinovo ulje, naribani parmezan i začini, a onda se sve desetak minuta zapeče na vrućem zraku friteze, na temperaturi od 200°C stupnjeva.

Ako nemate fritezu, isti se učinak može postići i u pećnici, ali na manjoj temperaturi, od 120°C stupnjeva. 

Neven Ciganović ponovno proziva: 'Zahvalan sam curama što sam na vrijeme krenuo trenirati!'

1/7

Možete pokušati i s prženjem tjestenine: u veliku i duboku tavu izlijte 1/2 šalice biljnog ili maslinovog ulja, a kad se ugrije, dodajte skuhanu tjesteninu. Pržite dok ne postane zlatna i hrskava, oko četiri minute.

Poslužite s umakom od rajčice, pesto umakom ili umakom po vlastitom izboru. 

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete – slaninu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije