Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prefino!

Iskoristite sezonu naranča i pripremite sami marmeladu, evo recepta

Pixabay
13.01.2022.
u 07:00

Recept je vrlo jednostavan i treba vam samo 4 sastojka.

U svježim narančama, nažalost, ne možemo uživati cijelu godinu, ali zato ih možete pretvoriti u razne slastice i dodatke koji će preživjeti i ljetne mjesece. Dio kore možete narezati na tanke trakice, posušiti i ušećeriti, dio naribati da imate za kolače i razne deserte, a mesnati dio naranče iskoristite za marmeladu. 

Možete koristiti bilo koju vrstu, ali kako prenosi Metro, najbolje su one naranče koje su stigle iz Seville.

Treba vam:
500 g naranči
1,4 kg šećera
65 ml limunovog soka
2 L vode

Znate li za što je sve dobra kora od naranče?

Priprema:

Iscijedite sok i sačuvajte ga u hladnjaku, a pulpu i koštice izvadite i stavite u jednu krpu od muslina, zavežite dobro. Koru narežite na tanke trakice i zajedno s vrećicom od muslina u kojoj su pulpa i koštice stavite u jedan lonac pun vode da se namače preko noći.

Idući dan uzmite lonac (dobro bi bilo da je ekspresni) i dodajte vodu, sok od limuna, sok od naranče koje ste iscijedili, koru i vrećicu od muslina. Neka se kuha jedno 15 minuta na laganoj vatri ako je ekspresni lonac ili 45 ako je običan.

Ostavite da se sve malo ohladi u loncu, a zatim iscijedite vrećicu. Vratite na vatru, dodajte šećer i miješajte dok se ne istopi. Ako se pojavi pjena uklonite je žlicom. Ostavite da se sve kuha dok ne dobijete željenu gustoću.

Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu

1/6
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Majda
Majda
16:40 13.01.2022.

Savršeno za dijabetičare,kako su i napisali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije