Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor Gault&Millau

Hrvoje Zirojević je chef 2019. godine

Zagreb: U hotelu Esplanade održana dodjela Gastro Oscara
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
05.03.2019.
u 23:36

Godišnji trofeji Gault&Millau chefovima koji su se istaknuli kuhanjem i kulinarskom filozofijom uručeni su u zagrebačkoj Esplanadi na gala večeri

U izboru prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau chef godine je Hrvoje Zirojević iz restorana “Laganini” u Palmižani, mladi je talent godine Tino Sinožić iz opatijskog “Navisa”, veliki chefovi sutrašnjice su Matija Bregeš iz “Boškinca” u Novalji i Fabricio Veznaver iz restorana “Pergola” u Savudriji, najbolji je chef tradicijske kuhinje Vesna Miletić iz zagrebačkog “Tača”, a chef slastičar je Biljana Milina iz korčulanske konobe “Mate”.

Godišnji trofeji Gault&Millau chefovima koji su se istaknuli kuhanjem i kulinarskom filozofijom uručeni su u zagrebačkoj Esplanadi na gala večeri na kojoj su za stotinjak kuhara večeru pripremili šefica kuhinje Esplanade Ana Grgić, koja je lani osvojila trofej Velikog chefa sutrašnjice, i chef Igor Jagodic iz ljubljanskog restorana “Strelec”, koji je nedavno proglašen Chefom godine 2019. za Sloveniju. Pobjednici su opisani kao “kreativni, ali ne robuju gastronomskim trendovima, inovativni, ali poštuju tradiciju svoga kraja, poznaju suvremene kulinarske tehnike, ali kuhaju s velikom dozom emocija”.

Zagreb: U hotelu Esplanade održana dodjela Gastro Oscara
1/7

Događaj je okupio crème de la crėme hrvatske gastro scene, a među uzvanicima su viđeni i chefovi restorana “Draga Di Lovrana” i zagrebačkog “Noela”, koji su ove godine dobili Michelinovu zvjezdicu, Deni Srdoč i Goran Kočiš. Predstavnica Gault&Millaua za Hrvatsku Ingrid Badurina čestitala je svim dobitnicima Michelinovih priznanja i kazala da su i oni i Michelin u istoj misiji dizanja kvalitete u hrvatskoj gastronomiji.

Za slavlje u noći kulinarskih Oscara bilo je više razloga od proglašenja najboljih šefova kuhinje u 2019. Upravo je izišao i drugi vodič Gault&Millau za Hrvatsku u kojem je predstavljeno 150 hrvatskih restorana i 70 POP lokala te 111 domaćih vina i 25 vodećih hotela iz cijele Hrvatske. Vodič je dvojezičan, na hrvatskom i engleskom, a namijenjen je domaćim ljubiteljima dobre hrane i finih vina i strancima koji sve češće traže destinaciju zbog wine&gourmet doživljaja. Osim u tiskanom, svi će restorani biti i na web-stranicama s dva milijuna globalnih korisnika i šest milijuna pregleda.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

SH
Stevo.Hasanbegovic
00:06 06.03.2019.

Zgleda ko da vam ni novinar nije bio tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije