Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminacija

Gluha djevojka na TikToku: 'U restoranu su me odbili poslužiti jer sam zamolila da skinu maske...'

TikTok/ shannon_heroux
20.09.2021.
u 13:31

Zamolila sam jednu mladu zaposlenicu da na tren s lica spusti masku kako bih mogla razumjeti što govori, no ona je tada otišla po voditelja, ispričala je djevojka u videu.

TikTok korisnica Shannon Heroux u svom je videu u suzama ispričala kako su je zaposlenici američkog lanca drive-in restorana Dunkin 'Donuts odbili poslužiti jer ih je zamolila da skinu zaštitne maske jer je gluha i može im samo čitati s usana.

U videu koji je u smo par dana sakupio gotovo devet milijuna pregleda Heroux se prvo ispričala što je 'tako emocionalna da nije uspjela snimiti video bez da se rasplače', pa je dodala kako je bila zbunjena jer su joj konobari nešto govorili, a ona ih nije razumjela jer tad nije imala svoj slušni aparatić. 

Objasnila je kako je tada jednu mladu zaposlenicu zamolila da spusti masku s lica kako bi mogla razumjeti što govori, no umjesto da ju posluša, djevojka je otišla po voditelja.

@shannon_heroux

I was refused service at a Dunkin Donuts because I’m deaf. I want to spread awareness on how this is not okay. Part one of the video. 💔

♬ original sound - shannon_heroux

- Htjela sam joj samo reći da žurim i da bih samo naručila piće, no uto je došao voditelj - prisjetila se Heroux, a po govoru tijela i gestikulaciji zaključila je, kaže, da ni njega nije bilo briga što ga ona uopće ne razumije.

- Samo sam mu ponavljala da ga ne čujem i da mu moram čitati s usana, a kad sam vidjela da to ne uvažava, zamolila sam da mi napiše što govori, ali je odbio iako su stajali par metara jedan od drugog i razdvojeni staklom - ispričala je.

ZKM-ov Oz je zemlja veselja, mašte i igre i baš takav nam treba u ovim koronavremenima

1/2

-Shvatila sam da mi ne vjeruje da sam gluha jer pričam razgovijetno - dodala je djevojka u suzama i rekla kako joj je razdoblje od početka pandemije izrazito teško i bez takvih ispada.

- Nijedna gluha ili gluhonijema osoba ne bi trebala kroz tako nešto prolaziti, diskriminirani smo od početka pandemije i vrijeme je da se netko s tim pozabavi - zaključila je, a prenosi Yahoo.

@shannon_heroux

Discrimination Part 2 💔 please watch Part 1 to get an understanding of what happened and help spread awareness for the deaf community. ##pandemic

♬ original sound - shannon_heroux

Sada, kaže, od lanca restorana traži javnu ispriku, a pratitelji su se složili da bi je uistinu i trebala dobiti.

- Jako mi je žao što ste morali to proći. Diskriminacija posvuda izmiče kontroli - napisao je jedan korisnik, a neki su osoblju Dunkin 'Donuts-a poručili kako 'u ovakvim situacijama ne bi trebao biti problem upotrijebiti olovku i papir, ako već ne žele na trenutak, bez obzira na razmak i staklenu pregradu između njih i mušterija, s lica skinuti maske'...

Njen je video rezultirao s tisućama pratitelja koji su u znak podrške odlučili do daljnjega bojkotirati ovaj lanac , a javio se i jedan njihov bivši zaposlenik koji kaže kako se čak na obuci za zaposlenike govorilo o komunikaciji s gluhonijemim mušterijama. 

- To se nije trebalo dogoditi, zaslužujete bolje - rekao je u komentarima. 

Stručnjaci su objasnili zašto “visimo” na mobitelu prije spavanja!

Komentara 4

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:37 20.09.2021.

Na ovoj planeti se mora dogoditi nesto gadno da bi se krenulo u miru ispočetka

NA
navijeke
14:51 20.09.2021.

Oh, jadno nepismeno dijete. Došla je ravno iz četrnaestog stoljeća i kako nije vlastelinsko dijete nije naučila čitati i pisati, a komunikacijske vještine su joj i za to razdoblje bile nedostatno dobre i djelatnicima nije uspjela objasniti da je gluha. Doduše, čim je tiktok u pitanju, priča se odmah mijenja. Tu je u startu artikulirala svoju gluhoću i kako je "diskriminirana".

MM
Mamina maza
14:44 20.09.2021.

Nisu imali sluha za njen problem ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije