Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morate vidjeti

Dubrovnik među pet najisplativijih gradova koje treba posjetiti

dubrovnik, turisti, ljeto
Željko LUKUNIĆ/PIXSELL
09.08.2012.
u 13:02

Na BBC-ovu popisu nalaze se i indijska atrakcija Dharamsala, kineski grad Gullin, portugalski grad Porto i čileanski Valparaiso.

Britanski BBC još je jednom iskazao čast našem dragulju na Jadranu. Dubrovnik je svrstao među pet najisplativijih destinacija na svijetu koje svakako treba posjetiti. Britanski novinari nisu štedjeli na epitetima pa su ga opisali kao zadivljujući grad, spoj stare arhitekture i ludih noćnih provoda. Na BBC-ovu popisu nalaze se i indijska atrakcija Dharamsala, kineski grad Gullin, portugalski grad Porto i čileanski Valparaiso.

– Dubrovnik se nalazi na Unescovu popisu svjetske baštine i to zahvaljujući svojoj zadivljujućoj gotičkoj, renesansnoj i baroknoj arhitekturi te divnom pogledu na Jadransko more. Dubrovnik je poznat i po živahnom noćnom životu koji europskim turistima omogućuje uživanje u dobroj hrani te ludim zabavama do zore. Stradun, središnja ulica, pun je kafića, a domaće stanovništvo okuplja se na tržnici na Gundulićevoj poljani na kojoj obavlja kupnju. Jedite u restoranu Lokanda na Peskariji. To je mali riblji restoran koji se nalazi u staroj gradskoj luci, a služi svježe, tek ulovljene morske plodove. Svakako kušajte crni rižoto od sipe s kozicama. Odsjednite u hotelu Adria koji je smješten u blizini povijesne jezgre, a svojim gostima nudi minimalistički uređene sobe s prekrasnim pogledom na luku i more – piše BBC.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije