Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršeno

Dosta vam je ugljikohidrata? Ovi recepti u kojima jaja igraju glavnu ulogu pravo su osvježenje!

01.04.2020.
u 09:00

Ova čudesna namirnica koja u sebi sadrži sve potrebno da bi se iz zametka razvio živi organizam posljednjih se godina na gastronomsku scenu vratila u velikom stilu, a može se pripremiti na tisuću načina. Mi znamo četiri koja će vas oboriti s nogu, a recepte su nam došapnuli u popularnom zagrebačkom restoranu Eggspress!

Prilikom pripreme jela na bazi jaja najvažnije je da osnovna namirnica bude iznimno svježa i po mogućnosti kontroliranog podrijetla. Čak i ako je vaš domet u kuhinji meko kuhano jaje, okušajte se u pripremi ovih maštovitih i ukusnih jela.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Avomash Toast

Potrebno vam je:

1 mekši avokado

tvrdo kuhano jaje

50 g dimljenog lososa

maslinovo ulje

limunov sok

sol, papar

mješavina sjemenki

kruh

mizuna salata

ukiseljene lučice

cherry rajčice

Priprema:

Očišćeni avokado izrežite na manje kocke te ga izmiksajte štapnim mikserom. U njega po želji dodajte maslinova ulja, soli, papra i limunova soka te cherry rajčice. Namažite na krišku tostiranog kruha uz krišku lososa ili prepržene šunku i tvrdo kuhano jaje. Začinite po želji i poslužite uz sezonsku salatu.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Eggs Benedict

Potrebno vam je:

kriška kruha

100 g kuhane šunke

3 svježa jaja

70 g maslaca

2 žumanjka

mizuna salata (kao zamjena može poslužiti rikula)

Priprema:

Jaja ulijte u vruću, ali ne ključalu vodu i lagano ih poširajte, pazeći da vam žumanjak ostane tekući. Na pari razmutite 2 žumanjka mutilicom i polagano ima dodajte 70 g rastopljenog maslaca. Lagano miješajte da biste dobili finu strukturu sličnu majonezi. Pazite pritom da vam se kotlić ne pregrije, jer ćete umjesto holandskog umaka dobiti kajganu. U holandski umak od začina treba staviti samo malo limunova soka, malo senfa i prstohvat soli. Na tostirani kruh stavite 100 g kuhane šunke koju ste prije toga lagano prepekli na tavi, poslažite 3 poširana jaja te preko njih prelijte topli holandski umak. Ukrasite sve japanskom mizuna salatom koja ima fantastičan okus koji prija uz ovo jelo, a izgledat će vrlo lijepo kao dekor.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Eggs Royale

Potrebno vam je:

kriška kruha

100 g dimljenog lososa

3 svježa jaja

70 g maslaca

2 žumanjka

mizuna salata

Priprema:

Jaja ulijte u vruću, ali ne ključalu vodu i lagano ih poširajte, pazeći da vam žumanjak ostane tekući. Zatim pripremite holandski umak na isti način kako je objašnjeno u prethodnom receptu. Kad ste gotovi, na tostirani kruh stavite 100 g dimljenog lososa, poslažite 3 poširana jaja te preko njih prelijte topli holandski umak. Ukrasite mizuna salatom, a kao zamjena može poslužiti i rikula. Dodatno ukrasite jelo s nekoliko komadića fino narezanog avokada.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Spicy Eggs

Potrebno vam je:

100 g grčkog jogurta

50 g svježeg kravljeg sira

1 žličica senfa dijon

svježi vlasac, kopar i hren

sol i papar

50 g maslaca

malo mljevene crvene paprike

3 jaja

kriška kruha

Priprema:

U posudi pomiješajte grčki jogurt, svježi kravlji sir, sitno nasjeckano začinsko bilje te začine (količina po ukusu) i jednu žličicu dijon senfa. Jaja poširajte te preko njih prelijte aromatizirani jogurt. U posudi rastopite 50 g maslaca te u njega umiješajte mljevenu slatku (ili po želji ljutu) crvenu papriku. Ovo fino začinjeno jelo poslužite uz tostirani kruh i svježu salatu po ukusu.

Komentara 2

MA
Marta010
20:49 14.04.2020.

preporučam Keto guide app koju sam skinula sa Huawei AppGallery u kojoj možete pronači veliki broj recepata za low carb dijetu, u aplikaciji možete pronaći i savjete o prehrani i još puno korisnih informacija o zdravoj prehrani

RO
RogaBabaroga
09:59 01.04.2020.

ma bravo vl! pravi recepti za raju i trenutak u kojem jesmo!😱

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije