Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i lako

Donosimo recept za ukusna bagel peciva koja bez problema možete napraviti kod kuće

Shutterstock
31.03.2020.
u 14:24

Tijekom izolacije naučite neke nove kulinarske vještine. Danas donosimo recept za popularna peciva - bagel.

Pečenje nije samo opuštajuće, već i popravlja naše mentalno zdravlje, a osim toga skreće naše misli  s dosade na nešto korisno i zabavno. Škola pečenja Bread Ahead je za Metro.co.uk otkrila recept za bagel peciva koja možete napraviti kod kuće. 

Sastojci koji će vam trebati za 7 bagela:
14g svježeg kvasca
7g sirup od slada (možete ga zamijeniti medom)
270ml hladne vode
465g bijelog brašna
7g morske soli
60g šećera
Bijelanjak
Sjemenke (po želji)

Recept pogledajte u videu:

Priprema:
Prvo kvasac i sirup otopite u vodi, dodajte brašno i sol. Sve dobro miješajte dok ne dobijete fino tijesto. Potom ga stavite na stol i razvaljajte - nekih 6 minuta kako bi razvili gluten. Vratite ga u zdjelu, pokrijte i ostavite sat vremena. 

Razdijelite tijesto na nekoliko komadića, neka svaki bude 110g. Oblikujte ih u krug, zatim napravite kobasicu da bude dužine 25cm. Namočite prst u vodu i pređite preko krajeva tijesta koje ćete onda spojiti.

Stavite svoja peciva u protvan za pečenje koji ste prethodno nauljili i neka budu dovoljno razmaknuta. Zagrijte pećnicu na 220°.

U lonac stavite 4 litre vode i pustite da provrije, a zatim dodajte šećer. Svaki bagel ubacite u vodu sa svake strane po 20 sekundi. Premažite bijelanjkom i pospite sjemenkama. Pecite 13 do 15 minuta dok ne poprime zlatno - smeđu boju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije