Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Danas je Međunarodni dan muffina: Koji je vama okus najdraži?

shutterstock
20.02.2020.
u 11:33

20. veljače obilježava se Međunarodni dan kolačića zvanih muffin.

Jednostavno i brzo se pripremaju, dolaze u bezbroj okusa, odlični su kao desert ili užina. Nastali su u Velikoj Britaniji točnije u Walesu još u 10. stoljeću kao slastica za siromašni sloj društva, ali vrlo brzo su zbog svog savršenog okusa postali omiljeni doručak i slastica uz popodnevni čaj viših slojeva. Muffini svoj dan 'slave' danas, 20. veljače.

Isprobajte danas neki od ovih recepata:

Sama riječ 'muffin' dolazi od francuske riječi 'moufflet', što se odnosi na kruh, mek i podatan. Engleski muffini više nalikuju debeloj palačinki, a oni nalik gljivama u šarenim košaricama nastali su u 19. stoljeću u Americi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zucchini season is gone but I just love these and I can still buy zucchini around here so I want to enjoy it as much as possible 😆 if you are like me, this zucchini chocolate chip muffins recipe is up on my blog💗 朝ごはんには卵食べる派。 じゃないと昼までもたない笑 マフィンなら?2個食べる。 そして10時のおやつにもう1個。ズッキーニ入りだからこれはサラダだと友達が言うので信じてる😂最高でしょ? これで太らない私の体。体質もあるけど、10キロ近い赤子を背負って半日過ごし家事をして。階段は1日10回は登ったり降りたり。 それに🐕の散歩にお姉ちゃんの送り迎えでチャリンコ計40分ほど。 箱根で急な階段を登って脚が痛いと言う、暇があれば鍛えてる夫を見て不思議に思ったけど、普通に私、毎日トレーニングしてるし😂 また温泉入りに行きたいな〜 今回は夫の大騒動でリラックスどころじゃなかったからね。ほんと、やらかしてくれるわ笑 また一つ伝説が増えました笑 #foodfluffer #onthetable #chocolatezucchinimuffins #chocolatemuffin #foodphotograpy #feedfeed #foodporn #eeeeeats #foodstyling @thebakefeed #valhrona #thepuddingparty @foodtographyschool @foodblogfeed #buzzfeeedfood #imsomartha #chocolatecake #f52 #food52 #bakefromscratch #instafood #イギリス菓子 #英国菓子 #お菓子教室 #ティータイム #レシピブログ #チョコレート #マカロニメイト #foodtographyschool #chocolatelover

A post shared by Tomo (@tomo.thepuddingparty) on

Postoji mnoštvo različitih recepata za ove ukusne kolačiče, od slatkih do slanih, praznih i punjenih, s dodacima od voća i povrća, orašastih plodova, sjemenki, čokolade, kokosa, vanilije... S obzirom na to da je zdrava prehrana sve popularnija često nailazimo i na recepte za muffine od pirovog i kukuruznog brašna s dodatkom whey proteina i zamjenom za šećer kao što su stevia i eritrit.

Najpopularnija verzija je muffin s komadićima čokolade, a u stopu ga prati onaj s jabukama i cimetom, onaj s borovnicama i onaj s višnjama koji je najpopularniji u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije