Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Selidbe

Česte promjene mjesta stanovanja ne utječu dobro na djecu

restoran
14.06.2010.
u 12:04

Znanstvenici su proveli istraživanje na 7108 odraslih osoba koje su praćene deset godina.

Selidba na drugi kraj države, u novi grad ili izvan zemlje ostavlja trag na djeci kasnije u životu, pokazuju nova istraživanja. Promjena okruženja u ranoj dobi izaziva stres koji pogađa najmlađe, smatraju znanstvenici. Otkrili su kako djeca, čije se obitelji često sele, pokazuju lošije rezultate u školi te ponekad imaju i probleme u ponašanju, prenosi Daily Mail.

Istraživanje je provedeno na 7108 osoba koje su praćene deset godina.

– Često seljenje onemogućuje ljudima da stvore bliske odnose – rekao je doktor Shigehiro Oishi, profesor psihologije s University of Virginia.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije