Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija i popusti

Česi traže sniženja cijena na Jadranu i do pedeset posto

plaza
Leonard Ninčević
02.02.2010.
u 09:00

Spremni smo i zainteresirani za akcijske cijene, ali to je ipak previše. Uz 50 posto popusta nemamo računicu raditi, odgovaraju hotelijeri na zahtjev da se cijene prepolove za sajma u Pragu.

Jadranski hotelijeri i ove će godine biti izloženi snažnim pritiscima da snize cijene. Europljani će, kao i lani, očekivati da u krizi cijene odmora budu niže nego inače, a s odlukom gdje će odmor provesti čekat će zadnji tren kako bi prošli što povoljnije, a posrednicima ne ostaje ništa drugo nego početi pritiskati domaćine već sada. Tako iz Češke, od najvećeg tamošnjeg turoperatora, stiže prijedlog da se ljetovanje u Hrvatskoj, za trajanja sajma turizma u Pragu koji počinje preksutra, prodaje po promotivnoj, čak pedeset posto nižoj cijeni od regularne.

– Spremni smo i zainteresirani za akcijske cijene, ali to je ipak previše. Uz prepolovljene cijene nemamo nikakve računice raditi – komentar je hotelijera s juga obale, gdje tijekom izvansezonskih mjeseci uvijek bude puno čeških gostiju.

Inače, broj gostiju iz Češke smanjio se sa 700.000 u 2007. na tek nešto malo više od 600.000 lani. Cijene u Hrvatskoj mnoge su Čehe i prije okrenule prema jeftinijim destinacijama. a krizna sniženja očito neće biti tolika da se vrate.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
09:12 02.02.2010.

Treba im spustiti cijene ali pod uvjetom da ne idu na luft madracu preko Jadrana ,ne padaju sa brda,ne upadaju u rupe jer nas to sve košta,a oni to neće moći nikad zadovoljiti! ! !

VU
vucko
10:11 02.02.2010.

Zasto bi snizili cijene do 50 % ako nemaju love nek ljetuju u Ceskim moravicama,al tam bu bilo guzve. Ipak imamo najlijepse i najcisce more na Mediteranu a i klopa je o k.Ja idem dva puta na Jadran prvo u svibnju o drugi puta sredinom kolovoza ,ukupno 6 tjedana i 10 dana jos u Zagreb. Treba uzeti u obzir da od 15.6 do 15.7. je svjetsko nogometno prvenstvo u JAR-u i da su TV prenosi osigurani i u Hrvatskoj,pogotovo za Njemce.koji su i najkvalitetniji gosti. 1 Njemac = 2 Ceha !

PE
Petr
11:29 01.03.2010.

To je samo poslovni sastanak između češke turističke agencije i njegov partner u Hrvatska. To svakako nije pogled svih Čeha! I travel to Hrvatska 2 puta godišnje, bez putnička agencija, uvijek žive u privatnom i uvijek sretan. Jedan pruža usluge i jedna plaća, bilo je dogovoreno sa ili ne .... nema problema. Mi možemo kupiti hranu i Hrvatska, uglavnom na tržištima i svježeg voća, mesa i plodova mora. Ja često putujete, ja nemam problema dogovoriti kupnju, ali mnogi ljudi putovati malo komunikacije nije uspio, ako su pronađena imena jela, jelovnici ili u restoranu u Češkoj nevozili toliko pite ... :-) Idem u Grčku i Bugarsku, i tu je normalno Češkoj .. to je dobar posao ... Ove godine smo se vratiti na Hvar i radujem se Karlovačko ..... Pozdrav iz Češke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije