Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Bon appetit je zaista dobar tek

Tradicija fine zagrebačke gastronomije i ugostiteljske ponude ipak se nastavlja zahvaljujući "senzibiliziranim" pojedincima
10. prosinca 2013. u 11:15 0 komentara 2200 prikaza
Restoran Bon apetit
Foto: Rajko Polić/VLM
Pogledajte galeriju 1/5

Po prvi put smo „zalutali“ u ekskluzivni „restoran na vrhu grada“ Bon appetit u Heinzelovoj 62. Restoran je na „visokom nivou“, ne samo zbog prekrasnog uređenja i velike staklene terase, već i po ponuđenom sadržaju, vrhunskoj kuhinji koja nudi birana i jela, od žganaca i variva do mesnih "ekshibicija". U restoranu se održavaju i gala skupovi, svadbe i slična događanja.

Tu se, primjerice, može i prezalogajiti nešto s dnevnog menija švedskog stola za pedesetak kuna, a sve je transparentno na dotjeranom i isto tako „apetitlih“ portalu.

Nostalgičari za nekadašnjim zagrebačkim restoranima, gostionicama i „pajzlima“, kuharima i šefovima s rogožarima na placu, te juhom od telećih nogica, kuhanom govedinom, pečenom koljenicom ili primjerice u ovo doba krvavicama s kiselim zeljem, mogu biti mirni. Rađaju se novi kuhari, poneki s istančanim senzibilitetom, koji znaju da se „iz ničega ne može napraviti pita“, odnosno da nikakav recept niti kuhar ne može dati pravi gastronomski doživljaj ako se ne biraju vrhunske namirnice.

Da ovo nije promidžba ili prikrivena reklama dokazujemo vam priloženom kartom za dnevni meni za ovaj tjedan.

 09.12. – 13.12.2013.

Ponedjeljak

Juha od povrća

Kelj varivo

Kotlet u senfu

Pureći medaljoni u krem umaku

Tijesto s gljivama

Rižoto od batate s pršutom

Utorak

Bistra juha s rezancima

Poriluk varivo

Miješano meso sa žara

Lazanje s mesom

Palenta sa umakom od sira

Kroketi od riže

Srijeda

Zagorska krumpir juha

Bob varivo

Pečena vratina s kiselom repom

Pileći file sa žara

Špageti carbonara

Nabujak od griza s domaćim džemom

Četvrtak

Juha od mrkve

Varivo od 4 vrste leće

Pljeskavica sa kajmakom

Suhi buncek sa kiselim kupusom

Okruglice od kruha sa lovačkim umakom

Njoki sa 4 vrste sira

Petak

Riblja juha

Pašta fažol

Škarpina u pećnici sa povrćem

Pohani oslić s tartar umakom

Odrezak u kadulji sa zapečenim krumpirom

Pohana cvjetača s tartarom

>>U njujorškom restoranu Placida Dominga kuha se s - Vegetom!

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.