Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slast!

Ako volite tjesteninu ovo jelo jednostavno morate probati

Canneloni
Foto: Thinkstock
11.03.2014.
u 13:00

Ljubitelji tjestenine vole isprobavati razne kombinacije i okuse, a ni ova neće ostati nezapažena

Sastojci: 20 cannellona, 300 g šunke, 200 g šampinjona, 300 g svježeg sira, 100 g margarina, 2 žlice brašna, 2 glavice luka, 4 dl mlijeka, 150 g kačkavalja (ili tvrdog ovčjeg sira), 300 g pelata od rajčice, 4 žlice ulja, mješavina začina, papar

Priprema: Šunku, šampinjone i luk narezati na kockice. Tvrdi sir naribati na krupno, a pelate od rajčice izmiksati. Otopiti 50 g margarina i na njemu popržiti polovinu narezanog luka. Dodati šampinjone i šunku pa pirjati dok ne ispari višak tekućine.

Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi. Potom dodati svježi sir, začine po ukusu i promiješati. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U gotov umak dodati naribani tvrdi sir, začine po ukusu i promiješati.

Umak od rajčice pripremiti na sljedeći način: na malo ulja popržiti preostali luk te dodati pelate od rajčice i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.

Pripremljenim nadjevom od šunke napuniti cannellone.U nauljenu vatrostalnu posudu uliti malo bešamel umaka pa poslagati cannellone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela preliti umak od rajčice.Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 40 minuta.

>>Isprobajte lazanje bolonjez s ovčjim sirom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije