Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusno i lako

Ako nemate naviku spremati quiche, promijenite to s ovim izvrsnim i laganim receptom

quiche
CHROMORANGE/DPA/PIXSELL
08.10.2021.
u 07:00

Quiche Lorraine je popularno jelo nazvano po istoimenoj francuskoj pokrajIni, a radi se s jajima, špekom, sirom i vrhnjem.

Francuski je quiche najsličniji piti, a smatra se svestranim jelom koje se može poslužiti kao predjelo svečanom ručku ili večeri, kao lagani ručak ili večera. Riječ je o piti od hrskavog tijesta u koje idu jaja i mlijeko ili vrhnjem. Punjenje možete napraviti s mesom, plodovima mora ili povrćem, a jedna od popularnijih verzija ovog jela je quiche Lorraine koji je nazvan po istoimenoj francuskoj pokrajini, a radi se s jajima, špekom, sirom i vrhnjem.

Ako ga želite sami napraviti kod kuće, slijedite jednostavne korake iz recepta:

1. korak 

U veću zdjelu ubacite 175 g brašna, 100 g maslaca izrezanog na komade, 1 žumanjak i 4 žlice hladne vode i sve dobro promiješajte. Od pripremljene smjese napravite kuglu i razvaljajte je u tanko tijesto.

Vegan Matei napustio Masterchef nakon što nije htio spremati jaja, gledatelji mu poručili da nema poštovanja

quiche
1/6

2. korak

Odrežite tanje rubove tijesta i na nekoliko ga mjesta probodite vilicom. Tijesto stavite u kalup za pečenje, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 15 minuta na 200°C.

3. korak

Na tavi prepržite 200 g slanine nasjeckane na komadiće i ocijedite višak ulja. U zdjeli umutite 200 ml slatkog i 200 ml običnog vrhnja i dodajte 3 cijela jaja i prstohvat muškatnog oraščića u prahu. Na kockice narežite 50 g sira Gruyère pa skupa s komadićima slanine posložite po tijestu i prelijte s vrhnjem, prenosi Pinkvilla.

4. korak

Pecite 20-25 minuta na 180°C, izvadite iz kalupa i poslužite. Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije