Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnica

5 novih razloga zašto biste trebali grickati bademe. Preporučili - znanstvenici

bademi
Foto: Shutterstock
1/2
26.04.2014.
u 14:45

Ako se još niste opskrbili ovom supernamirnicom, krajnje je vrijeme

Bademi su omiljena grickalica koju će vam preporučiti većina nutricionista.

Ako se još niste opskrbili ovom supernamirnicom, donosimo 5 novih znanstveno potkrijepljenih razloga zašto da to čim prije učinite.

1.  Za manje sala na trbuhu

Jeste li znali da su centimetri oko struka pravi pokazatelj ugroze zdravlja? Zato salo na trbuhu nije samo ružno, već i opasno.

Istraživanje iz SAD-a pokazalo je kako su osobe s povišenim kolesterolom koje su jele oko 40 grama adema na dan u razdoblju od šest tjedana smanjile obim struka.

2. Za snižavanje kolesterola

Osobe koje su jele bademe imale su 44 posto manje šansi da će im porasti razina tzv. lošeg kolesterola, kaže istraživanje provedeno na Sveučilištu Louisiana provedeno nad više od 24 tisuća osoba.

3. Za kontrolu prejedanja

Redovito grickanje badema regulira razinu šećera u krvi i apetit.

4. Za sprečavanje upala

Nova studija provedena u Kini nad osobama koje imaju dijabetes tipa 2, a koje su svakodnevno jele 40 grama badema, pokazala je značajno poboljšanje njihova zdravlja nakon tri mjeseca "kure s bademima".

5.  Za zdravu trudnoću

Trudnice koje žele dobiti optimalan broj kilograma i žele izbjeći pretilost, visok krivni tlak i ostale tegobe preporuča se grickati - bademe.

>>Želite mršavjeti sa svakim zalogajem? Neka na jelovniku budu ove namirnice

>>7 namirnica uz koje se lakše i brže mršavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije