Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Lana Pavić sa Z1 lako 
bi pojela sve voditeljice HTV-a za doručak

Lana Pavić
Boris Scitar/PIXSELL
13.10.2013. u 14:00

U tri različite emisije za redom (Petkom specijal, Ravnopravne, Zagrebački parlament), i istoj odjeći, voditeljica Lana Pavić radi, izgleda i komunicira toliko kvalitetno da bi sve voditeljice HTV-a, da se kojim sretnim slučajem ona tamo pojavi – u trenu pojela za doručak.

TREĆA POVIJEST

Nedjelja, HRT 3, 21.53

I ovo je nova emisija. Najavljeno je da će nam u seriji razgovora biti predstavljene i približene najvažnije povijesne ličnosti i teme. Prve dvije emisije vodi povjesničar Tvrtko Jakovina. Sad ga je zapalo da iz groba pokuša izvaditi Kubansku krizu, tj. ono kad su Hruščov i John Kennedy prije pedeseet godina navodno bili na rubu rata. Nije uspio. Onaj tko o tome nešto zna, nije saznao ništa nova, a onaj tko nije imao pojma neće biti privučen dosadnim skype-intervjuima s trojicom navodno svjetski poznatih povjesničara. To su prof. dr. David Barrett, zatim jedan gospodin koji upravo ispisuje jednu od bezbrojnih Kennedyjevih biografija i Michael Dobbs, novinar i pisac knjige \"Kennedy-Hruščov-Castro/Na rubu rata\". Molimo da idući put tri naša najpoznatija profesora povijesti (Ivica Kostelić, Zvonimir Boban i Tomislav Karamarko), kažu nešto zanimljivo svojem kolegi Tvrtku Jakovini.

Kaktus

 

FOKUS

Ponedjeljak, HRT 1, 21.00

Jedan od bivših direktora u Ini Jasminko Umićević obavijestio nas je da MOL-u sad ide jako slabo: početak njegova kraja bila je kupnja rafinerije, 2007. godine u Mantovi, koju sada zatvara. U Austriji prodaje jednu po jednu svoju benzinsku stanicu. U Srbiji mu je na tržište ušao ruski Gazprom. Kod nas je dopola modernizirao rafineriju u Rijeci, a sisačku hoće zatvoriti. U upravi MOL-a više nema grupe naftnih stručnjaka koji su stvorili MOL. Zamijenili su ih menadžeri čije bi dugove stvorene lošim poslovanjem sada trebali plaćati hrvatski građani. Naftni konzultant Davor Štern, nekada u Ini, opisao je nestručna politička upletanja u poslovanje Ine. Taman kad smo s tugom pomislili da će voditelj D. Družijanić napokon imati normalnu emisiju pojavio se g. Darko Tipurić koji ne samo da se zove slično kao onaj profesor iz korupcijske afere na Ekonomskom fakultetu, nego je to stvarno on (tvrdi i Ante Babić).

Kaktus

 

RTL VRIJEME

Utorak, RTL TV, 19.12

Ponukani teletekstom u kojem se za utorak najavljuje potpuno nov izgled vremenske prognoze, a ogorčeni time da HTV godinama pokazuje ista crna i bijela jaja koja predstavljaju oblake, mnogi su loše upućeni pretplatnici željno očekivali RTL-ove grafičke i ine novosti. Kako i ne bi kad je na teletekstu pisalo i ovo: \"Stručno i pouzdano, ali zanimljivo i opušteno Tea Blažević gledateljima prezentira sasvim nove vremenske informacije, poput posebnih upozorenja i savjeta.\" Bilo je tu još riječi o 3D projekcijama, a kad tamo vidjeli nismo ništa što već prije nije bilo viđeno. Pažljivim istraživanjem ustanovili smo je da je to najava za utorak prošle godine. Iste večeri puštena je ponovo i jučerašnja epizoda kviza Antonije Blaće, za što je pala i isprika gledateljima. Za godinu dana staru najavu nitko se nije ispričao, zbog dva razloga: nitko na RTL-u nije ništa primijetio, a i ona je u osnovi točna.

Vijenac

 

DNEVNIK

Srijeda, Nova TV, 19.15

Na nezasluženo prvo mjesto stavljen je sudar kamiona i školskog autobusa u kojem je ozlijeđeno petnaestero djece i vozač busa kojemu je slomljena noga. Osim njega, javljeno je tijekom dana, nitko nije ozbiljnije stradao. Da Nova TV, iskorištavanjem ljudske slabosti prema djeci, zaista ozbiljno misli to napuhati u vijest dana, potvrdilo se u 19.30 sati kada se ponovo pojavila reporterka Anita Martinović i ponovila vijest. Iz Vukovara, odakle je tvrdoglavoj Vladi upućen ultimatum da u roku od četrnaest dana ukloni dvopismene ploče, ili će doći branitelji iz cijele Hrvatske, javio se najbolji hrvatski TV reporter Andrija Jarak i zaključio: politika je sve ovo napravila, sad ista politika radi još veću štetu. Prije toga, na drugoj televiziji, u emisiji \"RTL danas\" dva povijesna prizora: u jednom se ljube dva naša mladića, u drugom dvije naše djevojke. Eto, bar negdje neki napredak.

Kaktus

 

DNEVNIK 3

Četvrtak, HRT 1, 22.45

Danas, 10. listopada, Svjetski je dan beskućnika. HTV je to proslavio jako senzacionalistčki: našao je siromašnog Todorića. Kad je počela najava izgledalo je kao vijest iz snova, jer u svima nama drijema želja da bogati osiromaše. Nažalost, bila je potrebna sekunda (Rusi bi rekli: minutočka) da shvatimo kako je riječ o stvarnom beskućniku koji se zove Dragan Todorić. Iza g. Todorića koji je, usprkos neimaštini, potpuno zadržao svoje ljudsko dostojanstvo i vrlo uredan izgled, bila je ploča s imenom Kosnica, a to je, kao što još ne znamo, prihvatilište. Molimo voditelja/urednika Sinišu Kovačića da idući put sastavi i pročita neku najavu koja u pretplatnicima ne budi najniže strasti (i da još malo poradi na svojim akcenatskim dužinama). Neka se ugleda u g. Dragana Todorića koji je izgovorio mirno i razgovjetno svoj monolog o tome kako čovjek podnosi siromaštvo (ili propadne ili otupi).

Vijenac

 

PETI DAN

Petak, HRT 3, 21.00

Moderatorica Mima Simić najviše se obradovala temi o izložbi muških aktova u Parizu (od 1800. godine do danas), a i inače je bila dobrog raspoloženja, što će, pretpostavljamo, biti njezin stil. U stalnoj postavi imamo dvojicu novih: fizičar Antonio Šiber (41) i komparatist i povjesničar Dean Duda, plus dvoje dosadašnjih: Nadežda Čačinović i Nino Raspudić. Svi oni razočarali su gđu Simić koja je na temelju uvodne reportaže željela razviti tezu o pobuni puritanaca protiv dvjesto godina slikanja golih muškaraca. Prvi je g. Raspudić rekao, a Šiber, Duda i gđa Čačinović su mu sekundirali, da je sav taj masculinity običan marketinški trik, jer slika potpuno golih muškaraca ima otprilike od prapovijesti. Rasprava je brzo privedena kraju i trajala je svega deset minuta dok je na Perkovićev zakon i Nobelom nagrađeni Higgsov bozon, zbog neiskustva voditeljice, potrošeno po dvadesetak minuta.

Vijenac

 

RAVNOPRAVNE

Subota, Z 1, 8.00

U tri različite emisije za redom (Petkom specijal, Ravnopravne, Zagrebački parlament), i istoj odjeći, voditeljica Lana Pavić radi, izgleda i komunicira toliko kvalitetno da bi sve voditeljice HTV-a, da se kojim sretnim slučajem ona tamo pojavi – u trenu pojela za doručak. Naravno da je istina suprotna idealu – one bi udruženim snagama itd. itsl. U \"Ravnopravnima\" su gošće, poduzetnice Kristina Ercegović i Mirela Španjol Marković, gđi Pavić ispričale kako je danas ženama biti poduzetnica: isto kao i muškarcima, loše. Obje su ozbiljno načele kliše da žene u potrazi za poslom uvijek dočeka pitanje imaju li djece i kane li ih imati (i koliko). Tu nije riječ o diskriminaciji, kažu gospođe Kristina i Mirela, nego o želji poslodavca da zna kako bi mogao planirati. Kristina Ercegović, poduzetnica koja savjetuje žene, upozorila je i da je pitanje nezakonito. \"Ravnopravne\" su odlična emisija.

Dva vijenca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?