Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Spoj materijalne i nematerijalne baštine u godini kulture

Ansambl LADO
Foto: Promo
1/5
05.07.2018.
u 11:58

Jarebica, lepa ftica, kam si odletela? Kam si skrila svoja lica, kaj su me veselila? – uvod je u pjesmu kojom je Kristina Opačić Vrućina, solistica Ansambla LADO, započela predstavljanje najvećeg spektakla kulture koji se održava 6. srpnja u pulskoj Areni.

Dva kulturna giganta, jedan materijalne, a drugi nematerijalne hrvatske baštine spojit će se sutra, 6. srpnja, u slavlju Europske godine kulture. Više od pedeset umjetnika Ansambla LADO u osvit kada se vesele sedamdesetoj obljetnici postojanja u pulskoj će Areni od 21 sat predstaviti svoj najnoviji cjelovečernji program Ideju regruti.

Foto: Promo

Program je inspiriran običajima odlaska mladića u vojsku kojim Ansambl po prvi put u svojoj povijesti predstavlja tradicijsku baštinu otoka Cresa i Murtera, kao i moravskih Hrvata. Program umjetnički potpisuje Andrija Ivančan. Publika će uz vrhunski spektakl kulturne baštine i vrsne izvedbe umjetnika Lada uživati i u bogatoj scenografiji te inspirativnoj animaciji koja će pratiti svaku izvedbu kako bi se još vjerodostojnije prikazao život ljudi i stari običaji. Animacije potpisuje Alen Vuković, a scenografski i organizacijski dio Meritum komunikacije.

Program su detaljno predstavili Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO i Nikola Mujdžić Reščić, direktor Meritum komunikacija.

Ulaznice se mogu kupiti na www.ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima, a detaljne informacije potražite na www.ladoupuli.com.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije