Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje Ansambl LADO

Ansambl LADO
Foto: Petra Slobodnjak
1/8
04.07.2018.
u 12:09

Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje 6. srpnja i nastup više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, čuvara nematerijalne baštine, koji će uz zahtjevne koreografije biti opremljeni i bogatom nošnjom teškom čak i do šest kilograma.

Ansambl će izvesti program Ideju regruti naslovljen je po poznatoj koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana, utjecajnog hrvatskog etnokoreografa, a umjetnički ga potpisuje njegov sin Andrija Ivančan, vrsni koreograf s bogatim umjetničkim opusom, ujedno i umjetnički voditelji Ansambla LADO. Novo obrađene veličanstvene koreografije, uz oba Ivančana, potpisuju iskustveno plodni te besprijekorni artisti Senka Jurina, Iva Cvetko, Goran Knežević, Vladimir Kuraja, Stjepan Perko i Boris Harfman.

Foto: Petra Slobodnjak

Bitno je istaknuti da su u programu zastupljene brojne, nagrađivane koreografije, kako na domaćim, tako i na inozemnim festivalima. Uz naslovnu koreografiju, inspiriranu običajima odlaska mladića u vojsku, Ansambl LADO po prvi put u svojoj povijesti predstavlja tradicijsku baštinu otoka Cresa (Orlec) i Murtera (Jezera) te moravskih Hrvata, etničke skupine koja je bježeći pred Turcima, većinom s područja Banovine i Korduna, u 16. i 17. stoljeću naselila južnu Moravsku u današnjoj Češkoj.

Dva istinska dragulja kulturne baštine, Ansambl LADO i pulska Arena, utjelovit će svo obilje kulturne tekovine te će vrhunskim spektaklom proslaviti godinu Europske kulturne baštine. Impresivne koreografije oplemenit će velebna kolekcija tradicijskih nošnji, a iznimna transformativna sposobnost genijalnih Ladovih umjetnika glasom, pokretom, glazbom i emotivno-facijalnim ekspresijama oživjet će te ovjekovječiti davno zaboravljene običaje. Alkemijski spoj mistikom prožetog svjetski najsačuvanijeg amfiteatra i više od 50 vrhunskih, plesača pjevača i svirača, ubacit će publiku u trans ugode koji će risati stoljetne priče neprocjenjive vrijednosti na jedinstven i neponovljiv način.

Foto: Petra Slobodnjak

Stvarne ljubitelje umjetnosti i dobrog gušta, avanturiste te tragaoce za veličanstvenim doživljajem, zaljubljenike u ljeto i mistiku 6. srpnja očekuje iskustveno čudo. Ulaznice već od 80 kuna u prodaji su već od danas u sustavu www.ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima, a detaljne informacije potražite na www.ladoupuli.com. Organizator koncerta koji počinje od 21 sat je Meritum komunikacije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije