Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

James Bond proslavio 50. obljetnicu!

grdovic
Arhivska fotografija
PR
Autor
PR članak
09.10.2012.
u 11:48

Dana 5. listopada 1962. godine film Dr. No počeo se prikazivati u kinima i u tom trenutku rodio se najdugovječniji filmski serijal u povijesti!

Prošloga petka, 5. listopada najpoznatiji tajni agent na svijetu proslavio je 50. obljetnicu! Prije točno 50 godina, 5. listopada 1962. godine mrak kino dvorana ugledao je Dr. No i u tom trenutku rodio se najdugovječniji filmski serijal u povijesti koji do danas broji čak 22 dugometražna filma. Posljednji, dvadeset i treći film 007 franšize zove se Skyfall, a u hrvatska kina stiže za manje od mjesec dana – 1. studenog!

Dan Jamesa Bonda obilježio se svugdje u svijetu na različite načine. U SAD-u se u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku održala filmska retrospektiva dok se u Velikoj Britaniji održala James Bond aukcija od koje je sav prihod išao UNICEF-u i drugim dobrotvornim ustanovama. U Belgiji i Južnoj Africi zaposlenici ureda raznih tvrtki na posao su došli obučeni u smokinge i haljine kako bi na taj način proslavili ovaj uistinu poseban dan. U mnogim zemljama, uključujući i Hrvatsku, radio postaje su kroz cijeli dan puštale poznate James Bond pjesme i dijelile DVD izdanja prijašnjih filmova.

Skyfall

Daniel Craig vraća se kao agent 007 James Bond u dvadeset i trećoj avanturi najdugovječnijeg filmskog serijala svih vremena. U filmu Skyfall, Bondova lojalnost agentici M stavljena je na kušnju nakon što ju započne proganjati njezina vlastita prošlost. Nakon napada na MI6, agent 007 mora pronaći i uništiti prijetnju, bez obzira na cijenu. Film su producirali EON, Metro-Goldwyn-Mayer i Sony Pictures Entertainment. Režirao ga je dobitnik nagrade Oscar Sam Mendes. Producenti su Michael G. Wilson i Barbara Broccoli. Scenarij su napisali Neal Purvis, Robert Wade i John Logan.

Film Skyfall se u hrvatskim kinima započinje prikazivati 1. studenog!

Ulaznice u pretprodaji na blagajnama kina Cineplexx već od 5.10.!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?