Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akademici

HAZU dobio 11 novih redovnih članova

hazu akademici
Foto: HAZU
1/7
12.05.2016.
u 21:00

Nakon ovogodišnjih izbora Akademija ima 150 redovnih članova, 133 dopisna člana i 91 člana suradnika

 Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti dobila je novih jedanaest redovnih članova. Za nove članove na izbornoj skupštini izabrani su arhitekt Nikola Bašić u Razredu za likovne umjetnosti, povjesničar Dragutin Feletar u Razredu za društvene znanosti, Svetozar Musić i Milko Jakšić u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti, Nikola Ljubešić, Goran Durn, Igor Vlahović i Mirko Orlić u Razredu za prirodne znanosti, Miroslav Samaržija i Željko Cvetnić u Razredu za medicinske znanosti i Ignac Lovrek u Razredu za tehničke znanosti.

Na sjednici izborne skupštine bilo je 106 redovitih članova, pa je skupština imala potrebnu dvotrećinsku većinu za donošenje odluka o izboru novih članova. Za dopisne članove izabrani su Mirko Dikšić,  Norman Robert Foster, Vinko Grubišić, Šime Malenica i Nenad Šestan.

Za članove suradnike izabrani su Lada Kaštelan, Ratko Cvetnić, Cvjetko Milanja, Davorin Kempf, Zoran Vondraček, Dubravka Matković-Čalogović, Ivan Sondi, Đurđica Ugarković, Zrinka Tarle, Amir Kapetanović i Igor Rončević. Za članove suradnike ponovno su izabrani Slobodan Kaštela, Mirko Primc, Marijan Herak, Damir Viličić, Iva Dekaris, Željko Sutlić, Zvonko Maković i Željka Čorak.

Nakon ovogodišnjih izbora Akademija ima 150 redovnih članova, 133 dopisna člana i 91 člana suradnika. 

>>Kako je Milan Bandić postao posljednji hrvatski sultan

Komentara 4

BA
bakulušić
18:28 13.05.2016.

Nakon što je Zvonko Maković postao član suradnik HAZU, je li Matija Babić sljedeći na listi kabdidata?

Avatar Shizo
Shizo
22:44 15.05.2016.

Vanja Sutlic?!Kaj nije Jovan Kuga?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije