Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

DVD Leta 3 'Živa pička': Punokrvna koncertna pržionica riječkih brkonja

08.12.2008.
u 16:37

Oblikovan poput bombonijere, luksuzni paket Leta 3 sigurno će biti dobrodošao božićni poklon za sve ljubitelje i simpatizere poslovično kontroverznih brkatih rockera.

Njegov sadržaj u ovom je trenutku još tajna, ali sigurno će se u njemu naći artefakti iz recentne izvedbene karijere grupe te, što je najvažnije, u prepoznatljivom stilu naslovljeni koncertni DVD, najvećim dijelom snimljen prošle godine u riječkoj Harteri.

Nije to neki ultimativni vodič kroz sve što je Let 3 bio i postigao u protekla dva desetljeća, ali jest vrlo vrijedan dokumentaristički prikaz onoga u čemu je daleko najbolji, usprkos svim medijskim i (kvazi)umjetničkim ekshibicijama: svirci uživo. Videomaterijal lijepo je snimljen i posložen, a audiozapis zaista izvrsne kvalitete.

Među 23 objavljene stvari uvršteni su gotovo svi najuspješniji trenuci grupe, ajedno od malobrojnih iznenađenja je izostanak hita “Tazi tazi”. Nema tu puno filozofije: pjesme su odvojene kratkim intermezzima s klasičnim trenucima “iza kulisa”, a sve ostalo je punokrvna i vrlo uvjerljiva “pržionica” koja najbolje dokazuje zašto je Let 3 na samom vrhu domaće rock scene.

Bez obzira na to radilo se o novijim hitovima čija je “živopisnost” jedne oduševila, a druge pomalo iritirala, ili o pjesmama iz ranog perioda (“Sam u vodi” npr. zvuči fantastično – ali to znaju svi koji su je u posljednje vrijeme čuli uživo...), grupa je gotovo besprijekorno usvirana i uspijeva isporučiti golemu količinu pozitivne energije.

Šašavi kostimi, rekviziti i događanja na sceni, kao i atraktivna gostovanja samo dodaju dimenziju spektakla koji je uspješno zabilježen kamerama i prenesen na format DVD-a. Dodamo li da izdanje sadrži i sve videospotove (njih ukupno 13), mirne duše se može reći da poklonici Leta 3 ništa više nisu mogli ni poželjeti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije