Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Objavljujemo snimku Bandićeva verbalnog napada na Mirjanu Hrgu

"Daj se smiri. Daj se dozovi pameti. Nemoj prodavati svoje ja ni za šta", govori Bandić u studiju nakon emisije
08. rujna 2016. u 20:30 243 komentara 67811 prikaza
Milan Bandić
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Večernji list u posjedu je audiosnimke verbalnog okršaja između Milana Bandića i Mirjane Hrge, koji je uslijedio odmah nakon intervjua u studiju RTL-a u utorak. Na snimci se čuje vidno iznervirani zagrebački gradonačelnik i kandidat liste Za premijera koji izriče niz uvreda na račun novinarke.

"Daj se smiri. Daj se dozovi pameti. Nemoj prodavati svoje ja ni za šta", govori Bandić u studiju nakon emisije. "Proživi tri dana kao svoja, što bi selo reklo. Kako vas nije sram. Pozovete me kao gradonačelnika Zagreba u emisiju i onda lažete", viče Bandić, dok mu Hrga odgovara: "Ma što lažemo?"

"Pa lažeš da nema toalet papira u vrtićima. Pa 'ko si ti meni da ti mene ovdje sučeljavaš. Pa ti si se malo digla, previše si se digla. Jesi ti ikad rodila? Nisi. Onda nemoj o tome govorit", govori Bandić i zaključuje raspravu riječima: "Što si dobila, to si i tražila. Kada budeš imala djecu, onda mi govori".

Poslušajte audiosnimku iz studija:

Mirjana Hrga odbila je komentirati "drugu rundu" intervjua, no s RTL-a se neslužbeno doznaje da je snimka autentična.

U povodu nemilog događaja hitro su se oglasili i političari na društvenim mrežama. SDP-ov Gordan Maras na Facebooku je napisao kako je ovaj Bandićev ispad sramotan.

"Vidim da je Bandić napao Hrgu da nije rodila, da ne zna i nema mu što pričati o vrtićima. Sramotno od Bandića! Ja mu poručujem, iako to nije važno za pitanje vrtića i škola, ja sam "rodio" i sve što je rekla Hrga je točno. Bandić laže. Moja i ostala djeca u Zagrebu moraju nositi higijenske potrepštine od doma jer vrtići i škole očito nemaju sredstava. I tako već godinama. Bandić troši naše novce okolo kao "pijani milijarder", a tamo gdje treba novca nema. Nosi si doma te fontane Bandiću, opremi škole i vrtiće", napisao je Maras.

 Oglasio se i čelnik Mosta Božo Petrov.

"Danas smo imali prilike čitati o vrlo ružnim riječima koje je gospodin Milan Bandić, nakon završetka intervjua u emisiji RTL Direkt, uputio voditeljici Mirjani Hrgi. Izjava o tome kako gospođa Hrga ne zna ništa o dječjim vrtićima jer sama nema djecu, govori kako gospodin Bandić ne posjeduje ni osnove kulture i pristojnosti. On ne bi trebao uopće javno nastupati, a kamoli biti premijer. Svatko mora poštovati osoban odabir pojedinca, a javne osobe i političari moraju biti uzor i prenositi takve vrijednosti.

Nažalost, pored svih afera koje Milanu Bandiću ne služe na čast, ovo je samo još jedan postupak u nizu koji dokazuje da se on mora povući, ne samo iz parlamentarne kampanje već iz političkog života općenito", napisao je Petrov.

>> Bandićev plan: Ako postane premijer iz Zagreba će preseliti sedam ministarstava

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Manolo46:

    Po mom mišljenju, Bandić je ovdje bio čak i pre blag u odnosu na ono što je Hrga zaslužila. Ja nikad neću zaboraviti izjavu Mirjane Hrge kako, citiram, "Dubrovnik nije hrvatski grad". Naši političari zaista nisu nešto, ima tu svačega, ... prikaži još! ali novinari, e to je dno dna!

  • damascus:

    Badić je u pravu, svatko normalan bi tako postupio. Nažalost novinari poput Bage, Hrge, koji bezobrazlukom i nepoštivanjem sugovornika grade karijeru su odraz blata koji je ovu profesiju doveo na stupo srama.

  • Diosiario:

    Nisam fan Bandića ali na ovom mu svaka čast.