Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNA OBEĆANJA

Bandićev plan: Ako postane premijer iz Zagreba će preseliti sedam ministarstava

Gradonačelnik Milan Bandić i bliski mu suradnik Ivica Lovrić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
08.09.2016.
u 13:34

Bandić je u Šibeniku najavio i sjednicu koju će poslijepodne u Kninu održati članovi njegove buduće vlade, dobiju li u nedjelju povjerenje birača.

Premijerski kandidat koalicije "Za premijera", zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je u Šibeniku najavio da će, daju li mu birači povjerenje na nedjeljnim izborima, iz Zagreba "dislocirati" čak sedam ministarstava, pri čemu bi u Šibeniku ili Zadru bilo sjedište Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

Bandić je na predstavljanju izbornog programa rekao kako decentralizaciju treba započeti decentralizacijom Vlade, što će, uvjeren je, oživjeti ostale krajeve Hrvatske.

 Najavio je  da bi, u slučaju izborne pobjede, u njegovoj vladi sjedili predsjednik i potpredsjednik Narodne stranke - Reformista - Radimir ČačićPetar Baranović, inače Šibenčanin. Istaknuo je kako je njegov "kroj" Vlade pun stručnih ljudi, umjesto politički podobnih, koji će po prvi put u Hrvatskoj postaviti ciljeve koje treba ostvariti. Takvo što, naglasio je, Hrvatska nije imala od Franje Tuđmana.

Kao jednu od prvih odluka te vlade Bandić je najavio smanjenje financiranja političkih stranaka za 80 posto, budući da su stranke "postale same sebi svrha i ne rade u interesu građana".

Ponovio je kako će njegova vlada osigurati da sve ostale sredine u Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb, dobiju besplatne udžbenike koji bi se trebali financirati upravo od iznosa koji će biti umanjen političkim strankama.

Bandić je u Šibeniku najavio i sjednicu koju će poslijepodne u Kninu održati članovi njegove buduće vlade, dobiju li u nedjelju povjerenje birača.

>> Bandić: 'Što bi dali da su na mome mjestu'

>> Bandić u BiH: Rat je bio, zlo se dogodilo i ljudi su izginuli, ali Hrvat – katolik nikad nije mrzio

Komentara 15

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
15:15 08.09.2016.

ha ha ministar koji psuje zenu novinarku poslije emisije i bohu hvala postoji zapis a pukal je i u samoj emisiji i bravo te podrska novinarki zal mi je da emisija nije duze trajala vidjeli bi kak bi mile pukalnko kokica i on bi bil premijer ha ha e da je vise nivinara ko hrga da im postavlja prava pitanja al hvala bogu nebu premijer a uskoro ni gradonacelnik

Avatar Merkwürdigliebe
Merkwürdigliebe
13:55 08.09.2016.

Zauzdajmo dvoglavu neman (HDZSDP) zajedno sa satelitom Milom Banditom!

PA
Pape5
15:09 08.09.2016.

Ovaj puta, nakon vrijeđanja M.Hrge, zbog činjenice da joj dragi Bog i priroda nisu podarili da bude majka i druge gadosti, teško zaslužuješ glas da uopće uđeš u Sabor. Ostaćeš upamćen samo, kao, Jimmy Fontana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije