Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernja emisija HTV-a

Gosti Otvorenog ostali u mraku: Tijekom rasprave o izborima nestalo rasvjete

Mrak u Otvorenom
Foto: HRT.hr
1/3
05.10.2015.
u 23:53

Oko 35. minute emisije, upravo u trenutku dok je govorio ministar Bauk, u studiju emisije Otvoreno i na televizijskim ekranima zavladao je - potpuni mrak

Ovo mi se još nikada nije dogodilo, da emisiju vodim u potpunom mraku - ovim je riječima, smijući se, voditelj Otvorenog Mislav Togonal večeras odjavio emisiju koja je zaista imali uzbudljiv dio. No, izgleda da su se, za razliku od gostiju emisije, za trenutak uzbudili samo gledatelji koji nisu bili sigurni je li se u trenutku gledanja Otvorenog dogodio kvar na njihovim televizorima ili je u televizijskom studiju zaista zavladao neobični mrak. A dogodilo se ono potonje. Naime, nakon što je predsjednica države danas obznanila dan održavanja izbora, to je bila i tema večerašnjeg Otvorenog o kojoj su u studiju raspravljali ministar uprave Arsen Bauk (SDP), bivši ministar uprave Davorin Mlakar (HDZ), Ivo Josipović uime stranke Naprijed, Hrvatska i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, dok se šefica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić javila iz Bruxellesa.

I negdje oko 35. minute emisije, upravo u trenutku dok je govorio ministar Bauk, u studiju i na televizijskim ekranima zavladao je - potpuni mrak. Unatoč toj neobičnoj situaciji, Bauk je nastavio govoriti kao da se ništa nije dogodilo. Trajalo je to nekoliko sekundi, sve dok voditelj Togonal nije reagirao i kroz smijeh kazao da će televizijsku emisiju, eto, nastaviti kao radijsku jer je u studiju zavladao mrak pa ih gledatelji samo mogu čuti, ali ne i vidjeti. Ubrzo se rasvjeta u studiju polako počela paliti. Mlakar je u tom trenutku dobacio da se mrak dogodio zbog onoga što je Bauk govorio. Ipak, mogli bismo reći da je rasprava gostiju u studiju o izborima i predizbornoj kampanji bila takva da je pojava mraka bila najzanimljiviji dio emisije. A Baukova neometenost situacijom podsjetila je na svojevremenu zgodu HDZ-ova Ivana Šukera u emisiji Tončice Čeljuske kada mu se stolac na kojem je sjedio počeo polagano spuštati, a on je i dalje nastavio mirno govoriti.

A što se zapravo dogodilo? Od glasnogovornika HRT-a Igora Ćutuka doznali smo razlog pojave iznenadnog mraka.

- Zbog strujnog udara došlo je do kratkog pada niskonaponske mreže. Emitiranje programa nije dovedeno u pitanje, osim što je došlo do kratkog prekida na 1. i 2. televizijskom programu. Ostali televizijski i radijski programi emitirani su neometano - objasnio je Ćutuk dodavši da je samo dio HRT-a nakratko bio u mraku, no da su se u trenutku pojave mraka odmah aktivirali rezervni sustavi za napajanje energije.

Kako je izgledao trenutak mraka u Otvorenom pogledajte OVDJE (prevrtiti video na 33:50)

>> Čeljuska: Gosti žele da im osiguram ispravan stolac, a drugome dam onaj koji propada

>> Šuker na putu prema dolje: Pogledajte kakav je 'incident' doživio na snimanju

Komentara 23

SA
santos008
00:37 06.10.2015.

Na HRT-eu je mrak vec cetri godine i tako u sred mraka sija zvezda petokraka.

IZ
ivek.z.medjimurja
00:21 06.10.2015.

Valjda je i ovima na HRT-u dosta slušanja laži SDP-a.

IV
Ivanhop
00:40 06.10.2015.

Haha cirkus na sdp-ovoj televiziji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije