Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška intendantu

Na zahtjev o opozivu Olivera Frljića reagirali glumci pismom podrške

Oliver Frljić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
18.11.2014.
u 15:51

Podršku intendantu Oliveru Frljiću iskazao je i ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca

Nakon što su u ponedjeljak riječki gradski vijećnici HDZ-a i Hrvatski laburisti na sastanku dogovorili da će pokrenuti proceduru da se na dnevni red Gradskog vijeća uvrsti rasprava o djelovanju Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca i intendanta Olivera Frljića, potrebno je razgovarati i s predstavnicima ostalih oporbenih političkih stranka u vijeću.

Naime, da bi bi se njihov zahtjev zaista i našao na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća, potrebno je sedam potpisa gradskih vijećnika, što je u ovome trenutku manje izgledno, procjenjuju neki od njih. Drže da je veći prijepor djelovanje Kazališnog vijeća i njegova odgovornost u dugovanjima otkrivenima prilikom primopredaje dužnosti novoj upravi od postupaka novoga intendanta i njegovog prvog suradnika Marina Blaževića. Danas je uslijedio i odgovor iz riječkog Kazališta, pismo podrške intendantu Frljiću koje potpisuju glumci Anastazija Balaž Lečić, Aleksandra Stojaković, Nika Mišković, Tanja Smoje, Jelena Lopatić, Andreja Blagojević, Biljana Tori, Jasmin Mekić, Igor Kovač, Jerko Marčić, Damir Orlić, Dražen Mikulić, Alen Liverić, Predrag Sikimić i Davor Jureško.

- Budući da smo doznali da postoje pritisci na Gradsko vijeće da se na dnevni red Gradskog vijeća uvrsti točka o radu, odnosno opozivu Olivera Frljića, ovim putem želimo dati punu podršku intendantu Oliveru Frljiću i njegovom suradniku, dramaturgu Marinu Blaževiću. Smatramo da je vrlo neozbiljno i neodgovorno dovoditi u pitanje nečiji umjetnički rad i ravnateljstvo u tako kratkom vremenskom roku u kojem nije niti započeta realizacija njihovog programa nedavno prihvaćenog od strane istog Vijeća, što je samo dokaz da argumenti nisu umjetnički nego isključivo politički. Osim toga, kao ansambl osjećamo da je dolaskom Olivera Frljića na mjesto intendanta stvoren prostor otvorenog dijaloga, što je nužan temelj našeg kreativnog rasta kao i slobode umjetničkog izraza - navode u zajedničkom pismu.

Podršku intendantu Oliveru Frljiću iskazao je i ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca. Ističu kako su tijekom protekla dva mjeseca, što drže prekratkim periodom za ocjenjivanje nečijeg vodstva, realizaciju projekata i cjelokupne vizije, uvijek bili uvaženi. Uz obostrano povjerenje, prepoznata je autonomija i umjetnički izbori direkcije i ansambla Talijanske drame, napominju.

>>Ravnateljski tim Oliver Frljić i Marin Blažević pozivaju Riječane u novo narodno kazalište

>>Devedesetih su četnike vidjeli i u životinjama

Komentara 14

Avatar punkufer
punkufer
16:04 18.11.2014.

Podrška za što? Pedersku propagandu? Krasno.

JU
juma
17:12 18.11.2014.

Glumci imaju pravo. Argumenti za opoziv gospodina Frljića nisu umjetnički nego politički. Drugačiji ne mogu niti biti jer se pomenuti gospodin uglavnom bavi politikom umjesto umjetnošću. Nakon opoziva bi mu toplo preporučio osnivanje vlastite stranke i natjecanje na političkoj umjesto na kazališnoj pozornici.

DI
dino41
16:48 18.11.2014.

Oliver, Marin, Anastazija, Aleksandra, Nika, Tanja, Jelena, Andreja, Biljana, Jasmin, Igor, Jerko, Damir, Dražen, Alen, Predrag, Davor... Ni jedne Marije, Ivane ili Ane, ni jednog Petra, Franje, Mislava, Mateja, Ivana... Imena jako puno govore o tome kakvo je i čije je to kazalište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije