Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastavljanje vlade

HRT: HDZ će predložiti i osnivanje Ministarstva demografske obnove

Božo Petrov, Darinko Kosor, Tihomir Orešković, Branko Hrg i Tomislav Karamarko
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
03.01.2016.
u 19:36

Grmoja: Naš fokus će biti na obračunu s kriminalnom i korupcijom i zato inzistiramo na MUP-u

HDZ će sutra Mostu u sklopu razgovora o sastavljanju nove vlade između ostalog predložiti ukidanje funkcije prvog potpredsjednika Vlade koju bi trebala zamijeniti funkcija zamjenika, a umjesto tri potpredsjednika uveli bi četiri, objavio je danas HTV u Dnevniku.

Novost je potpredsjednik za domovinsku sigurnost kojeg smatraju nužnim jer, kako kažu, već godinama nemamo strategiju domovinske sigurnosti, ali iz zbog nedavnih događaja - opasnosti od terorističkog napada, migracijske krize i elementarnih nepogoda. Kandidati za ove četiri pozicije bit će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, Mostov ekonomski stručnjak Ivan Lovrinović te predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Prema HRT-u HDZ će predložiti i osnivanje Ministarstva demografske obnove

Prema HTV-ovim informacijama, predlaže se i smanjenje broja ministarstava s 20 na 17, od kojih bi trećina trebala pripasti Mostu.

Nikola Grmoja rekao je kako između očekuju MUP te ministarstva pravosuđa, poljoprivrede, uprave, poduzetništva i okoliša.

- Naš fokus će biti na obračunu s kriminalnom i korupcijom i zato inzistiramo na MUP-u - rekao je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

Kao ministar pravosuđa spominje se Juro Martinović, za financije Dubravko Štimac, vanjske poslove Miro Kovač, a branitelje Miodrag Demo. Također se navodno spominje i osnivanje holdinga koji bi kontrolirao javna i državna poduzeća, a Domoljubna koalicija predlaže i drastično rezanje broja agencija i zavoda za otprilike pola.

>> Najviše kandidata za ministre poljoprivrede i financija

>> Orešković osniva megatvrtku u koju ulaze javna poduzeća

Komentara 71

Avatar Bruno
Bruno
19:18 03.01.2016.

Navodno , navodno :))) Most nema kapaciteta za gomilu toga -voditi neko selo godinu dvije nije kvalifikacija . Za Martinovica se govori da je bio vojni sudac JNA - pa takve smo imali do sada - gdje su "promjene"??

DU
Deleted user
19:48 03.01.2016.

HTV- partijsko glasilo, hitno ugasiti i ponovno napravit zdrave demokratske temelje.

PA
pukovnik.aureliano
21:15 03.01.2016.

to je OK, postoje i drugi načini demografske obnove od prisilnog useljavanja miliona ljudi druge nacije, vjere, kulture i mentaliteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije