Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimska prehrana

15 namirnica koje pomažu u dizanju imuniteta

povrće
Foto: Shutterstock
1/6
29.11.2016.
u 20:00

Kako bi imunološki sustav obavio svoj zadatak u zaštiti ljudskog organizma, treba ga prvenstveno nahraniti vitaminima i mineralima

Moderan i užurban život, koji prati i povećani stres, razlog su manje otpornosti ljudskog organizma. U zaštiti od virusa, bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama, ali jednako tako i u obrani od toksina i malignih bolesti, najvažniju ulogu ima upravo imunološki sustav. Osim loših navika koje slabe imunitet (pušenje, alkohol, neredovita higijena), važnu ulogu ima i prehrana.

A ona je sve češće loša i neredovita. Vitamini i minerali u dovoljnoj količini bitni su jer su upravo oni “hrana” za imunološki sustav i neophodni su da bi on obavio svoj zadatak. I u tome mu možemo pomoći. Jedan od najčešćih savjeta jest da prehrana treba biti bogata voćem i povrćem, a da umjesto mesa, treba jesti što više ribe.

Voće i povrće važan su izvor vitamina, minerala, antioksidansa i enzima. Birajte namirnice koje će svojim sastavom pomoći u uništavanju toksičnih tvari, namirnice koje sadrže antioksidanse. Među takve ubrajaju se i orašasti plodovi, kojima možete zamijeniti nezdrave grickalice. Ne morate se odreći ni čokolade, ali birajte onu s puno kakaa. (sč)

Komentara 1

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
20:52 29.11.2016.

nisam znao da je redovita higijena losa navika 😋

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije