Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINSKI SKUP U KUTJEVU

Šampioni graševine Kutjevo, Iločki podrumi i Krauthaker

Festival graševine
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/6
08.06.2014.
u 13:56

U četiri kategorije utrke traktora pobjednici Božo Rajić, Vinogradarstvo Krauthaker, Tomislav Hajzler i Marko Jaroš

Udruga „Kutjevački vinari“ uz potporu grada Kutjeva organizirala je i ove godine najveći vinarski skup u našoj zemlji Festival graševine.

Ovogodišnjim šampionima graševine proglašena su vina te sorte koja su proizveli Iločkih podruma i Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker iz Kutjeva, zatim među vinima starijih godišta „Graševina Turković“ d.d. Kutjeva i među predikatnim vinima  Graševina ledeno vino berba 2008., također proizvod d.d. „Kutjeva“.

Više desetaka graševina dobilo je zlatne, srebrne i brončane medalje festivala. Održan je simpozij o graševini, predstavljena knjiga Milana Sijerkovića o klimatskim uvjetima toga kraja, te priređeno niz zanimljivih gastronomskih i glazbenih sadržaja.

Izabrana je najljepša vinska boca prema vizualnom identitetu, a to je boca PP Orahovica pa im je pripala nagrada. Priređena je i zanimljiva utrka traktora ulicama Kutjeva. U kategoriji oldtajmera pobijedio je Božo Rajić, vinogradarskih traktora Vinogradarstvo Krauthaker, zatim u kategoriji od 80 do 120 konjskih snaga Marko Jaroš, te u kategoriji od 140 do 350 KS Tomislav Hajzler iz Jakšića.

U svečanoj festivalskoj povorci nastupila je Gradska puhačka glazba Kutjevo, te folkloraši i tamburaši iz naselja toga kraja. Tijekom dvodnevne priredbe pred više tisuća posjetitelja na jedinstvenom Trgu graševine u središtu Kutjeva nastupili su tamburaški sastavi Garavuše, Džentlmeni, Posegana, Castrum i drugi, te poznata imena naše estrade Voljden Grbac, Boris Ćiro Gašparac, Miroslav Škoro, Dražen Zečić, Giuliano i drugi.

>>Plavcima pelješki vinar pridružio i pošip, iz vinograda u Stonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije