Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROZIĆ U DEKANTERU

Plavcima pelješki vinar pridružio i pošip, iz vinograda u Stonu

Foto: Julio Frangen
1/11
06.06.2014.
u 18:21

Udruga WOW upriličila je zagrebačku degustaciju vina Mihe Rozića s čuvenog pelješkog vinogradarskog položaja Mili

Još jedan vinar s Pelješca traži svoje mjesto na širem tržištu – Miho Rozić s imanjem na čuvenom vinogradarskom položaju Mili. U organizaciji Udruge WOW (Žene i vino) u vinoteci Ive Džombe Dekanter u Mesničkj ulici upriličio je degustaciju svojih vina. Od sorata – ukupno ima oko 30.000 trsova, od toga blizu 23.000 loza na položaju Mili – dominantan je dakako plavac mali, od kojeg je lani napravio rose, koji je sada u Zagrebu imao premijeru. Mili se odlikuje izvrsnom mikroklimom, što Roziću omogućava da grožđe uzgaja maksimalno prirodno.

Ovaj Pelješanin iznenadio je i s rijetkom sortom za to područje – pošipom. Uzgaja ga u obližnjem Stonu, uz samu solanu, na položaju Brijezi. Kušani iz berbe '13 nazvao je Filadelfija. Slijedili su Plavac mali Rozić '10, pa suhi Mili '10 i polusuhi Mili '09, koji je dakako izmamio uzdahe članica Udruge, te u samoj završnici Elihu '09, poluslatko vino od grožđa plavca prosušenog na trsu.

Degustaciju su pratili sirevi, ombolo i pršut OPG Antunović, koje je ponudila mlada Ana Antunović.

Rozići uzgajaju i masline, godišnje naprave oko 1000 litara ulja. Obitelj se bavi i turizmom, uz vinariju imaju apartmane i sobe za iznajmljivanje u obiteljskoj kući, na sjajnom položaju iznad plaže Prapratno i trajektne luke za Mljet, a s druge strane pogled je na Ston i slavne zidine.

>> Slovaci vlastitim križancima konkuriraju internacionalnim sortama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije