Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme je za ljubav ...

Šampanjac i praline vole se javno

praline
11.02.2015.
u 10:12

Petra Jelenić osmislila je - gospođicu pralinu - savršenu partnericu za pjenušavog kralja šampanjca - Moët & Chandon Nectar Imperial

Kad pomislite na Valentinovo prva je asocijacija - ružičasto, crveno, slatko, pjenušavo, mirisno ... Upravo tako bilo  je u u zagrebačkom carstvu vrhunskih slastica, mjestu gdje Petra Jelenić bajke o slasticama pretvara u javu. Kod Petre, točnije u njezinoj slastičarnici 'Mak na konac'  u povodu najromantičnijeg dana u godini,  ljubitelji mjehurića i slatkiša zabavili su se i naučili ponešto o  'ljubavnom' foodparingu. Naime, šampanjac je uvijek dobar - i dvoljan - povod da se o njemu priča, a kada je riječ o zavodljivom Moët & Chandon Nectar Imperialu, tim više. A upravo je prema aramomam ovih plemenitih kapljica  Petra je kreirala praline. Note tropskog voća poput ananasa i manga, te sušene marelice i šljive i slatki začini cimeta i vanilije čine Moët & Chandon Nectar Imperial bogatim, elegantnim i živahnim šampanjcem, pa je prema njemu ova vrsna majstorica slastičastva napravila pralinu rijednu dubokog naklona. 

- S obzirom da se Moët & Chandon Nectar Imperial bazira na notama tropskog voća, odlučila sam raditi praline u istom smjeru. Glavni sastojak ljubavnih pralina je mliječna čokolada koja je punjena tekućim preljevom od tropskog voća – govori nam Petra i otkriva kako su karamelna punjenja upotpunjena aromama marakuje, lychee (azijske trešnje) i manga. Oduševljenje zanimljivim, ljubavnim foodparingom nije skrivala ni Jasna Mohor. 

- Vrhunski okus šampanjca Moët & Chandon Nectar Imperial i očaravajući voćni sastojci pralina izvrsno se nadopunjuju – rekla je Jasna Mohor. Moët & Chandon Nectar Imperial je najodvažniji šampanjac francuske kuće Moët & Chandon. Svojom komplementarnošću i savršenom izbalansiranošću triju glavnih šampanjskih sorti grožđa - Pinot Noir (40 do 50%), Pinot Meunier (30 do 40%) i Chardonnay (10 do 20%), Nectar Imperial predstavlja bogatstvo najboljih vinograda u regiji i svu čaroliju tog omiljenog šampanjca.

Dakle, ako ste imali ikakvih dvojbi oko toga kako uskladiti okuse ove dvije žene riješile su svaku dilemu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije