Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva i član Središnjeg odbora HNS-a

Ivan Vrdoljak

'19.07.2012., Zagreb-  Ivan Vrdoljak, Ministar graditeljstva i prostornoga uredjenja  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
01.12.2016.
u 00:00

Ministar gospodarstva, član Predsjedništva HNS-a i vijećnik u Županijskoj skupštini. Osnivač je i član malonogometnog kluba HNS Osijek.

Rođen je 22. lipnja 1972. u Osijeku. Završio je osnovnu školu „XII. proleterske brigade“. Od 1987. do 1991. pohađao je srednju školu „Braća Ribar“, smjer matematika-informatika. Diplomirao je 1998. na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku.

Kao student je radio u Brazilu u tvrtci RPM Engeharia kao projektant. Potom se 1999. zapošljava u Novoj livani u Osijeku kao inženjer pripravnik u atomatizaciji. Potom prelazi u poduzeće Neo inženjering gdje je bio voditelj projekata u procesima automatizacije i upravljanja gdje rade za pazinski Puris, slovenski Moste, Šoštanj iz Velenja.

Od 2000. je član Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati. Te godine je postao tajnik HNS-ove podružnice u Osijeku. Godinu kasnije izabran je za člana Središnjeg odbora HNS-a, a 2002. Postaje šef osječkog HNS-a.

Zajedno sa suradnicima je 2001. osnovao tvrtku ATO Inženjering u kojoj je bio direktor do 2009.  Radili su poslove za termoelektrane na Kosovu, u Tuzli, u Plominu te vodovode Vukovara i Brčkog. 

Od 2004.  postaje i članom Predsjedništva HNS-a te vijećnik u Županijskoj skupštini.

Polaznik je Akademije za politički razvoj, generacija 2005. Slijedće godine je  vijećnik u Gradskom vijeću Osijeka. Nakon izbora 2008. postaje zamjenik gradonačlnika u Osijeku zadužen za društvene djelatnosti i gospodarstvo.

Nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima 2011. postaje najprije ministar graditeljstva i prostornog uređenja a potom, nakon odlaska Radimira Čačića iz Vlade, od 16. studenog 2012.  preuzima resor gospodarstva.

'19.07.2012., Zagreb-  Ivan Vrdoljak, Ministar graditeljstva i prostornoga uredjenja  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
1/4

Kao kandidat za ministra prijavio je u imovinskoj kartici i bicikl svog djeteta, kada se nedugo potom razveo bicikl je nestao a prijavio je alimentaciju od 2.500 kuna. S prvom suprugom Ivanom, magistrom edukacije matematike i fizike, ima jedno dijete.

Ponovno se oženio, opet s profesoricom matematike,  Ivanom Podgajac. Vjenčali su se na vodi, na sredini rijeke Drave na brodu osječkog poduzetnika Miroslava Škare.

U imovinskoj kartici je još naveo ušteđevinu od 200 tisuća kuna, Hyndai Getz iz 2006., Vespu i suvlasništvo nad stanom od 81 kvadrat u Osijeku. Bavi se nogometom. Osnivač je i član malonogometnog kluba HNS Osijek. Član je Lovačkog društva Hrvatske i Lovačkog društva Mursa. Hobiji su mu još tenis i squash.

Izlaz iz krize i recesije prvenstveno vidi u privatnim investicijama. „Hvala vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike“, rekao je ministar gospodarstva u Milanovićevoj vladi poduzetnicima na ručku u siječnju 2013. i zaradio mnoštvo kritika prvenstveno od predstavnika sindikata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije