Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravni odbor HFP-a

Zlomrex se ni posljednji dan nije očitovao o načinu rješenja spora

željezara (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
20.10.2010.
u 20:14

Zbog toga će HFP u četvrtak aktivirati naplatu korporativnih jamstava od Zlomrexa vrijednih 87 milijuna kuna, najavio je na današnjoj sjednici Upravnog odbora HFP-a predsjednik fonda Vedran Duvnjak.

Poljski Zlomrex do večeras se nije očitovao o ponudi Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) o načinu razrješenja vlasničkih odnosa koji su nužni kako bi se pokrenula proizvodnje u Željezari Split. Zbog toga će HFP sutra aktivirati naplatu korporativnih jamstava od Zlomrexa vrijednih 87 milijuna kuna, najavio je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora HFP-a predsjednik fonda Vedran Duvnjak.

Zlomrex može birati između dvije mogućnosti rješenja vlasničkih odnosa. Prva je opcija sporazum o mirnom raskidu ugovornog prema kojem je Zlomrexu ponuđeno da svoja potraživanja prema Željezari od 82,5 milijuna kuna te sve dionice preda HFP-u za jednu kunu. Zauzvrat će HFP odustati od naplate korporativnog jamstva, odnosno 87 milijuna kuna. Druga je mogućnost naplata tih korporativnih jamstava, što će se najvjerojatnije napraviti sudskim putem.

Ministar gospodarstva i član Upravnog odbora HFP-a Đuro Popijač rekao je kako je za Željezaru Split već bilo ozbiljno zainteresirano nekoliko stranih tvrtki te kako je kontaktirano i nekoliko domaćih tvrtki zainteresiranih za obnovu proizvodnje koje su poslale i pismo namjere. Spreman je i tekst javnog natječaja, dodaje, no ništa se ne može napraviti bez rješenja spora s Zlomrexom.

Inače, Sindikat metalaca Hrvatske danas je najavio kako će oko 150 radnika Željezare Split u četvrtak doputovati iz Splita na prosvjedno okupljanje pred zagrebačkom katedralom tražeći nastavak proizvodnje u željezari bez otvaranja stečaja. Ministar Popijač rekao je da mu nije jasan cilj te akcije s obzirom na to da HFP čini sve kako bi riješio problem njihove tvrtke.

 

Komentara 6

OB
-obrisani-
07:44 21.10.2010.

Šta će nam tvornice ?,pih Mi možemo sve lijepo uvesti kao što i činimo Tvornice i proizvodnja,su zaostale djelatnosti komunističke vladavine i zločinca Tita,,ne vratilo se nikada Prodaćemo sve objekte koje se bave bilo kakvom proizvodnjom Vlada RH

BR
biba riba
20:40 20.10.2010.

a zašto bi se očitovao kad je zaštićen ko medvjed. pitajte OLGICU SPEVEC ona je sukus pameti hrvatskih gospodarskih konstruktora na čelu s najvećim ZLOČINCEM svih vremena u hrvatskom gospodarstvu ŽELJKOM ROHATINSKIM

Č7
čvor2.76
07:39 21.10.2010.

Može li netko izneti podatke pod kojim uvjetima je \"ZLOMREX\" postao vlasnik željezare, kolika je površina cijele željezare i kolika je vrijednost te priobalne parcele pa da vidimo što tu znače tih 87 milion kuna???????????????? Sve mi se čini da je tu opet naš dragi HDZ sve to spetljao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije