Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korak do bankrota

U nedjelju odluka o pomoći MMF-a i EU-a Grčkoj, nužne nove mjere

George Papandreou
AFP
01.05.2010.
u 08:49

EU razmatra detalje plana hitne pomoći Grčkoj. Ministri financija eurozone će pak ovog vikenda konferencijskim pozivima razgovarati o krizi.

Grčki premijer Gorge Papandreou upozorio je svoje sunarodnjake da moraju biti spremni za novi krug mjera štednje budući da je ta zemlja korak do bankrota, prenosi BBC.

- Ekonomske su mjere nužne za zaštitu naše zemlje- rekao je Papandreu. Njegova poruka stigla je u trenutku kada EU razmatra detalje plana hitne pomoći Grčkoj. Ministri financija eurozone će pak ovog vikenda konferencijskim pozivima razgovarati o krizi.

Grčka ministrica obrazovanja, Anna Diamantopoulou rizjavila je kako će "konačan rezultat" u pregovorima između Grčke, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i EU-a biti objavljen u nedjelju. Glavna briga je njemački dio paketa spašavanja jer je uoči regionalnih izbora 9. svibnja povećan pritisak na kancelarku Angelu Merkel da se u paket mjera uključe privatne banake. Sada se čini da su njemačke banke i druge tvrtke spremne pomoći. Taj potez još nije potvrđeno ali se nove informacije očekuju ovog vikenda.

Ključne riječi

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
10:04 01.05.2010.

Dobit će pomoć kako ne, .... hahahaha ....... SAMO ako MMF može izvući koristi .......

VU
vucko
12:08 01.05.2010.

Grckoj se zuri da dobije sto brze novac,jer do 8.05. o.g. mora isplatiti tekuce kredite od 9 miliona €,a novaca nema. Sada je situacija takovo da se svjetskim financijskim mogulima ne zuri,pa ce drzavne obveznicice kupovati sto je moguce jeftinije,daa si povecaju svoju dobit.Krivotvorenim drzavnih bilanci koju je objavljala grcka socijalisticka vlada,dovela je Grcku u toku 10 god. pred drzavni bankrot.Jos nisu isplaceni racuni Grcke od poslijednih jubilarnih olimpijsih igara !!!! Sada da se gospodarstvo pokrene potrebno je najmanje 45- 50 miliardi € a drzavne troskove srezati na najmanju mogucu razinu,smanjenje radnih satnica odstupanja od 13, i 14 mjesecne place i jos mnogo drugih rezova. Vjerujte mi do sredine 15. 05. nece teci nikakove financijske potpore Grckoj, eventualno financijska sprica za otplacivanje dospjelog kredita oko 10 miliardi € a treba i razraditi financijski plan kako bi se svi ti krediti vratili MMF-u Svjetskoj banci i drzaama EU i u kojem roku. i t.d.

GE
geroni
21:26 01.05.2010.

a oni hoče još 13 i 14 plaću,možeš misliti...sindikati organiziraju narod na prosvjede..još više guraju državu dolje...ne znam kako je tamo..ali čelnici naših sindikata imaju plače oko 10 000-12 000 kn..ne znam kako ono suosječaju s radnicima..nema mi to logike..onaj ribič..uf al mi se gadi..dira u privatni sektor..kao nije dovoljno propatio..valjda mora zaraditi tu svoju veliku plaču pa mu izleti tako šta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije