Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija

Savjetnik sređuje hotele Živogošće i Podgoru prije prodaje

'Unutrasnja Zagreb Hrvatska 30.09.2009. Otvaranje ponuda za privatizaciju sest nacionalnih brodogradilista, Hrvatski fond za privatizaciju, Ivana Lucica 6. Vedran Duvnjak Photo: Anto Magzan/VLM'
'Anto Magzan/VLM'
21.10.2010.
u 17:00

Hoteli Živogošće i Podgora neće se pokušavati prodati dok se ne izradi plan restrukturiranja i uvjeta za uspješno poslovanje i dokapitalizaciju.

Upravni odbor Hrvatskoga fonda za privatizaciju u srijedu je odlučio da neće raspisivati nove natječaje za neka društva iz turističko-ugostiteljskog sektora koja se neuspješno prodaju već godinama nego će potražiti novi model osiguranja njihova opstanka.

Do daljnjeg HFP neće raspisivati nove natječaje za Hotele Živogošće i Hotele Podgora koji ni na posljednjem natječaju nisu pronašli nove vlasnike.

– Riječ je o hotelima na izvrsnim lokacijama koji sada jesu nelikvidni, ali obveze su im još uvijek manje od vrijednosti njihove imovine. Ne možemo dopustiti da se takvi hoteli prodaju za 2 ili 3 milijuna kuna zbog sadašnjih problema – rekao nam je predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak te dodao kako treba odrediti ciljnu skupinu kupaca kojoj će se hoteli dobro predstaviti te će im se postaviti uvjeti koji im mogu odgovarati.

– Hoteli propadaju pa planiramo angažman savjetnika koji bi izradio plan restrukturiranja i uvjeta za uspješno poslovanje i dokapitalizaciju – dodao je V. Duvnjak.

Ministar gospodarstva i član UO HFP-a Đuro Popijač rekao je da od 2006. do danas nije privatizirano ni jedno turističko društvo te da valja potražiti nov način osiguranja njihove budućnosti.

Komentara 2

Avatar Jorge
Jorge
08:32 22.10.2010.

Možda je i njima dodatan uteg u menadžerskim ugovorima. Ne bi bilo problema s tima da firme dobro posluju i da su ti ugovori na postotak.

DU
Deleted user
23:14 24.10.2010.

pravi korak bio bi raspustiti hfp, i ukinuti njegovu besmislenu ulogu. kao da će ijednog pravog investitora zanimati piskaranja savjetnika kojeg nije odabrao on sam, tko bi se prepustio tuđem savjetniku i riskirao svoju lovu, to državni birokrati nikako nee mogu shvatiti. svi im govore da dopuste due dilligence, i prikupe i predoče ama baš sve dokumente relevantne za poslovanje i dubioze, a oni se prave pametni i hoće prodati mačka u vreći za visoku cijenu. još jedna stvar koju državni birokrati ne mogu pojmiti: tko je zaradio novac svojom pameću, sposobnošću i znanjem, sigurno neće dopustiti da ga oni nasade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije