Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagodba

Radnici Metalinga opet su izigrani, ostaju bez plaće, tvrtka ide u stečaj

metaling, sisak, prosvjed radnika
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
05.10.2015.
u 09:01

Još jedan dio bivše Željezare Sisak odlazi u povijest zbog propale predstečajne nagodbe

Propala je predstečajna nagodba sisačkog Metalinga pa će sada Fina prema zakonu pokrenuti postupak stečaja jer su prijavljena potraživanja od 22,8 milijuna kuna veća od temeljnog kapitala tvrtke koji iznosi 19,849 milijuna kuna. Vjerojatno je riječ o jednom od najgore pripremljenih programa restrukturiranja u povijesti predstečajnih nagodbi jer je za predloženi plan restrukturiranja tvrtke glasalo samo 0,01 posto vjerovnika, i to Komunalac Sisak sa svojih 1200 kuna potraživanja.

Protiv su bili svi ostali, pa tako i tvrtka kći Metaling inženjering sa 12,4 milijuna kuna potraživanja, kao i jedan od suvlasnika Željko Podgoršek sa svojih nešto više od milijun kuna potraživanja. Da su ova dva vjerovnika glasala za, predstečajna bi nagodba prošla jer zajedno čine više od 50 posto potraživanja. Radnici Metalinga izigrani su još jednom jer vjerojatno ostaju i bez obećane plaće za kolovoz. Naime, u nedavnom štrajku isplaćene su im dvije zaostale plaće, a obećana im je isplata preostale do kraja rujna u zamjenu za prekid štrajka. Po svemu sudeći, još jedan dio bivše Željezare Sisak odlazi u povijest.

>> Metalci na cesti: Trebaju li Hrvatskoj TLM, TIBO, Gredelj...

Komentara 1

KS
krao_sam
12:17 05.10.2015.

Gdje su gradski i zupanijski oci da se izjasne oko toga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije