Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američke tehnološke kompanije udaru krize

Masovna otpuštanja u Facebooku, Amazonu, Twitteru, Netflixu...Hoće li se to preliti i na hrvatski IT sektor?

20.11.2022.
u 11:45

Meta, pod čijim krovom obitavaju Facebook, Instagram i WhatsApp, prvi put u povijesti odlučila se na masovno otpuštanje. Jer otkaz dobiva 13 posto radne snage ili 11.000 zaposlenih. Twitter je, pak, pod novim vodstvom milijardera Elona Muska, otkazao suradnju polovini svojih zaposlenih ili 3700 ljudi, dok je posljednji u nizu div Amazon, za kojeg se predviđa da će "počistiti" 10.000 ljudi.

Komentara 3

HR
Hrast
13:25 20.11.2022.

Žao mi je ljudi, ali ima posla drugdje, a što se tiče tog virtualnog smeća - to mi nije žao. Ljudi svakim danom uviđaju koja je to prevara, mislim zamjeniti ovaj predivni svijet nekakvim virtualnim? 🤦🏻‍♂️ Tak balon se ispuhao i duši polako, o da, duši, duši i neka duši. U to ime treba nazdraviti. Hvala.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
12:47 20.11.2022.

To su sve kompanije koje su dosegle limite rasta i širenja i sad im samo raste broj neaktivnih korisnika. A većina poslovnih procesa postaje automatizam. To je problem s IT industrijom. Jede sama sebe kad završe uspješni R&D projekti a novih nema pa postanu žrtve vlastitog uspjeha. A u Hrvatskoj još im dodatno prijeti i neočekivani udar Plenkijevog harača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?